За 3 дни ОДМВР - Бургас, иззе 5 автомобила

Снимка: Infomreja.bg

Водачите на два от тях били дрогирани, на останалите - пияни

На 8 март около 15.00 ч. на бургаската улица «Индустриална» за проверка е спрян л.а. «Сеат Ибиза» с пловдивска регистрация, управляван от 30 годишен мъж от созополското село Росен, като е установено, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и метамфетамин/. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

Същия ден  около 15.10 ч. в района до кръстовището на бургаските улици «Сан Стефано» и «Гладстон» за проверка е спрян л.а. «Алфа Ромео 147»  с бургаска регистрация, управляван от 44 - годишен бургазлия, като е установено, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / метадон и метамфетамин/. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава

Около 40 минути по-късно на пътя Бургас – Средец, в района на бензиностанция «Биойл», служители от Районно управление - Средец извършили проверка на т.а. «Дачия Дъстер» с бургаска регистрация, управляван от 44 - годишен мъж от Средец, като установили, че той шофира след употреба на алкохол с концентрация - 0,94 промила, след като е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

На следващия ден около 15.00 ч. в с. Страцин служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Шаран», с бургаска регистрация, управляван от 60 - годишен мъж от селото, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,40 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа. Автомобилът е иззет по надлежния ред. Работата по случая продължава.

На 10 март около 16.00 ч. по пътя Айтос - с. Малка поляна, в близост до ж.п. надлеза, служители от Районно управление - Айтос спрели за проверка л.а. «Мерцедес Вито» с бургаска регистрация, управляван от 46 - годишен мъж от с. Малка поляна, като установили, че водачът шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,47 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет по надлежния ред. Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK