Петър Паунов: Красивата история на Кюстендил ще я пишем заедно с вас, уважаеми съграждани!

Снимки: Infomreja.bg

За Вярата в Доброто! Паунов представи трима от кандидатите за общински съветници - Маргарита Цекина, Васил Василев, Евгени Серафимов

„Днес е един специален ден за коалицията на кюстендилци и своеобразен ден на детето, с огромна благодарност към хората, които са до мен, че приеха да бъдат част от екипа на Коалицията на кюстендилци. Това са хора, които никога не са се ангажирали с партийни каузи, а изцяло с граждански начинания, чийто фундамент винаги са били Кюстендил, децата на Кюстендил, бъдещето на Кюстендил“. С тези думи Петър Паунов, кандидат за кмет от Местна коалиция ГЕРБ, представи трима от кандидатите за общински съветници: Маргарита Цекина, Васил Василев, Евгени Серафимов.

„Повече от две десетилетия се познаваме с дамата до мен и малко по-малко от две десетилетия ни свързват и служебни ангажименти. За да усетиш истинския човек, безупречния професионалист, издигащ на много високо ниво стандартите в детската градина, всеотдаен към всяко дете и човек, който се надяваме, че ще предаде своя опит в бъдеще на всички колеги. Безупречен и страхотно работоспособен човек, който много добре работи със своите колеги от останалите детски заведения“. Така Паунов представи Маргарита Цекина и я приветства с добре дошла в листата с кандидати за общински съветници.

„Благодаря за хубавите думи и за доверието, каза Маргарита Цекина и се представи: Завърших средното си образование в Математическата гимназия в Кюстендил, висше образование - предучилищна педагогика, в Софийския университет, филиал Благоевград, след това начална училищна педагогика в Софийския университет и специализация в УНСС, на тема организация и управление на образованието. Професионалният ми опит е изцяло в предучилищното и училищното образование, в момента работя като директор на най-голямата детска градина, с прекрасното име „Слънце“.

Обичам много децата, обичам много професията си и с много всеотдайност и любов работя за щастливото детство на всяко едно дете. С подкрепата от кюстендилската общественост, съм готова да работя активно за бъдещето на нашия град, за прекрасните ни деца. Убедена съм, че заедно с този екип ще изградим една иновативна образователна среда във всяко учебно заведение и най-вече модерни, обезопасени дворни пространства, които са много необходими за режима на децата навън. Сигурна съм, че всички заедно в екип ще работим за качественото образование на децата и ранното детско развитие, да вярваме в доброто, за да работим заедно за най- важното - нашите прекрасни деца. Успех на всички“.

„Преди десетина години, след една вълнуваща празнична вечер в читалището в Багренци и зашеметяващото изпълнение на местната танцова трупа, попитах: кой работи с тези деца, с тези таланти? И тогава съвсем скромно ми посочиха от ъгъла едно момче. На това момче и до ден днешен не може гласът му да бъде чут, но могат да бъдат видени делата му. Това момче позволи на тази танцова трупа да израстне в един прекрасен представителен ансамбъл. Момчето, което и до ден днешен е влюбено в работата си и е истински родолюбец. И както се досещате и формацията носи името Родолюбие. Имам честта да седя до Маестро Васил Василев и благодаря, че прие поканата ни да бъде част от този прекрасен граждански формат. Добре дошъл!“, каза още Петър Паунов.

„Много благодаря за тези наистина положителни думи. Да се представя накратко. Аз съм на 43 години, щастливо семеен, с две прекрасни момчета. Моята работа е изцяло изградена с изкуството и с децата. Аз съм завършил във Варненски свободен университет хореография, педагог и магистърска степен начална педагогика и в момента професионално работя в училище „Св. Климент Охридски“ . Наистина моята работа е най-вече с децата от всяка възраст. 10 години и повече създавам една заразителна, положителна енергия и може би това ме е запазило и съхранило и най- вече това, което аз творя, работя или възпитавам, показва това нещо. Аз като млад човек ще се опитам да предам положителната енергия, която аз смятам, че нося в себе си, на младите хора в Кюстендил, защото всички имаме нужда от положителни емоции. Много пъти децата са ми споделяли, че може би ние, големите, грешим. Децата са голямо мерило за нас, възрастните, и много се надявам, както хорото сплотява хората ръка за ръка, така и сплотим и града и да направим нещо наистина красиво, сигурно, още по-зелено, още по-слънчево и да запазим младите хора“, завърши представянето си Васил Василев.

„Няма как да не съм признателен да съм в тази толкова вълнуваща компания, днес е много специален ден. От Маестрото - към Майсторите. Знаете, че девизът ни е За Вярата в Доброто. Малко са хората, които символизират и вярата, и доброто. Той не просто ги декларира, а ги въплъщава, той ги предава на всички, които го заобикалят, живее с Кюстендил, сияе с Кюстендил, надявам се и да пребъде в Кюстендил. Добре дошъл!“, така Петър Паунов приветства в листата кандидата за общински съветник Евгени Серафимов.

„Изключително ми е приятно да стана част от този екип. Факт е, че преди 22 години се завърнах в Кюстендил, след следването ми. Можех да остана, както повечето ми връстници, в големия град - в столицата, но винаги съм усещал Кюстендил като моето място. И не само като моето място, защото съм се родил тук, а защото е много специален. Когато се прибрах, дадох едно обещание пред себе си: това специално място да го видят и другите хора през моите очи. С вас се познаваме много добре. Тези 22 години са били пълни с какви ли не артистични прояви, но винаги в основата е бил Кюстендил. Аз съм далече от политическия живот, но има една партия, в която вярвам, и това е Кюстендил.

Винаги съм бил част и съм работил добре с община Кюстендил, но аз съм от хората, които не се задоволяват с даденостите и винаги търсят развитие и промяна. Благодарен съм за поканата, именно защото вярвам в промяната. Има неща, които бих желал да променя. Това, че ми се дава шанс не просто да бъда наблюдател на Кюстендил, не само да бъда част от красотата, защото изкуството показва красивата част на града, а това, че ми се дава шанс да мога да променя нещо, което не харесвам, за мен това е най-важното. Аз съм човек на вдъхновението, изключително консервативен съм. 22 години работя в едно и също училище, 17 години танцувам в един и същи танцов състав и 16 години съм женен за една и съща жена.

Това е така, защото всички тези неща съм ги променял. За мен промяната не означава подмяна с нещо ново. Това ново нещо при всички положения ще промени нещата, но не гарантира промяната да бъде положителна. Идвайки като част от този екип, аз се надявам на една градивна промяна, защото има неща, които харесвам, на които стъпвам, има неща, които искам да се променят. Това е моят начин на живот и затова приех да съм част от този екип и ми се гласува доверието. Получавал съм предложения и преди – не съм ги приемал, защото не се чувствах достатъчно готов. Сега съм на 45 години и мисля, че мога да бъда полезен на моя град, в областта, в която съм специализирал.

Наистина вярвам, че Кюстендил е изключителен град, не защото съм се родил тук, защото тук са се родили изключителни хора и ние вървим по техните стъпки и имаме отговорност съвременен Кюстендил да не бъде по-малко бляскав от Кюстендил от едно време. Не се съгласявам да се гледат стари снимки и да се казва какво е било хубаво. Искам да направим новите снимки на Кюстендил, в които той ще бъде по-хубав. Вярвам в това. Идеалист съм, но съм и много прагматичен и работя това да бъде реално. Благодаря за поканата, приел съм с удоволствие и с отговорност“, каза Евгени Серафимов.

„Уважаеми съграждани, снощи бях на едно вълнуващо представяне в БАН на двата тома на „История на Кюстендил“. Там доц. Ангел Джонев завърши словото си пред развълнуваната публика, че на историята на Кюстендил не се слага точка, а има запетая. След тази запетая историята ще я пишем, заедно с тези хора около мен и с вас, уважаеми съграждани. Благодаря, че съграждаме и пишем заедно красивата история на Кюстендил. Началото на своеобразния ден на детето беше поставен днес в коалицията, това са прекрасните хора, които ще се грижат за децата на Кюстендил и ще развиват нашите идеи. Да, всеки ден Кюстендил ще търпи развитие, благодарение на този прекрасен екип“, завърши Петър Паунов, кандидат за кмет на Коалиция ГЕРБ/ ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ЗНС, ДБГ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ДВИЖЕНИЕ ДЕМОКРАТИЧНО ДЕЙСТВИЕ-ДЗ, БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ, БДС РАДИКАЛИ, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, НДСВ, СЪЮЗ НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ „ЗАЩИТА“, БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK