Дядо Коледа от Лапландия пристига в Коняво

Снимки: Личен архив

Празникът започва на 8 декември от 16 часа, 40 деца получават подаръци от добрия старец

На 8 декември /петък/ от 16 часа в малката зала на Читалище „Светлина 1922“ ще се проведе коледен празник за най-малките жители на село Коняво. Инициативата е съвместна – на местното читалище и кметът на Коняво, Марияна Александрова. Специално за децата ще пристигне Дядо Коледа от Лапландия, който е англичани.

„Семейството живее тук в селото и са страшно артистични. Така англичанинът Алън ще влезе в ролята на Дядо Коледа. Ще имаме Снежанка и джуджета, за да бъде празникът пълен за децата. По традиция в залата ще имаме специална украса, пъстра елха, много песни и настроение“, обяви кметът на Коняво Марияна Александрова.

Тя уточни, че всички деца, които са около 40, ще получат подаръци, както и снимки за спомен от празника.

От 17.30 часа в петък, на площада в центъра на Коняво ще се проведе и празнично запалване на коледните светлини. Елхата е не случайно подбрана, а от днес стартира вече и украсяването й.

„Предвидили сме да има скара и вино пред читалището, както и богата музикална програма за всички жители и гости на града. Очакваме и кукери, които ще изгонят злите сили от селото и ще допринесат за доброто настроение на всички присъстващи“, обяви със задоволство кметът на селото Марияна Александрова.

Поканени на празника са представители на местната власт, общински съветници и всички жители на града и околните села.

Кметът на Коняво анонсира, че се подготвя празник и за Новогодишната нощ, когато местните ще могат да се хванат на хоро и да посрещнат заедно Новата 2024 г.

„Всичко това са идеи на хора от селото, които са плътно до мен и им много благодаря. Имаме още много, което трябва да свършим, но постепенно и заедно, ще се справим“, заяви още Александрова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK