Депутатите решават дали ще работят по време на предизборната кампания

Снимка: Infomreja.bg

Народното събрание ще обсъди на първо четене и промени в Закона за здравето

С поредица предложения за промени на правилника за организацията и дейността на Народното събрание започва пленарният ден. Депутатите решават дали да работят по време на изборна кампания, пише БНР.

Промените от 4 проекта за решения в парламентарния правилник са обсъдени от правната комисия на парламента и днес залата ще реши дали ще бъдат потвърдени. По предложение на "Продължаване промяната – Демократична България" се настоява за редакционна поправка, с която заседанията на парламента да не се провеждат за времето от откриването на предизборната кампания до свикването на новоизбраното Народно събрание. Няма да се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на парламентарните комисии. В този случай сроковете по този правилник спират да текат, с изключение на сроковете за писмени отговори.

"БСП за България" предлагат парламентът да изпълнява своята контролна функция и да има парламентарен контрол, който да продължи да се провежда по време на кампания.

Парламентът ще обсъди и още едно предложение. То предвижда възнагражденията на народните представители да се начисляват от деня на полагането на клетва до деня, който предхожда деня на полагането на клетва на народните представители, избрани в следващия 50-и парламент.

Народното събрание ще обсъди на първо четене и промени в Закона за здравето. Те дават възможност за преодоляване на съществуващите проблеми в системата на психиатричната помощ на територията на страната. Ще бъде забранена и всякаква форма на жестоко и нечовешко унизително отношение или налагане на наказание спрямо лица с психични разстройства по време на лечението им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK