От Движение "Бузлуджа" отвърнаха на удара: Фалшива е Нинова!

Снимка: БГНЕС

„Корнелия Нинова и обкръжението й правят неистови опити да приватизират БСП“

Време е председателят и тясното ръководство на БСП да докажат, че наистина са леви хора като поработят като редови социалисти, казват в общо изявление 10 от "изключените" от БСП на заседанието на конгреса преди повече от година и възстановили вече членството си в партията

Фалшива е Корнелия Нинова, ние сме социалисти. Това заявиха в общо изявление Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Николай Бериевски, Кирил Добрев, Петя Мхалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов и Петко Димитров.

Всички те - социалисти от София - бяха "изключени" от БСП преди малко повече от година на заседанието на 50-ия конгрес. Те вече възстановиха членството си в БСП след изтичането на едногодишния период, както повелява партийният Устав, и се включиха в новосформираното в събота Движение "Бузлуджа" в партията, пише Dnes.bg.

"Кой е фалшив - Иван Таков или аз? Та ние двамата сме четвърто поколение социалисти. Фалшива е седесарката-приватизаторка Корнелия Нинова, каза Атанас Атанасов, който беше водещ на срещата на социалистите в събота в Зала 6 на НДК, организирана от Иван Таков и социалисти от Софийската организация на БСП.

Колкото до "Движение "Бузлуджа" в БСП - то беше създадено от над 500 социалисти, членове на БСП. Всички останали в залата бяха гости, които недвусмислено заявиха желание и готовност да участват в обединение на лявото. Това е една от основните стратегически цели на "бузлуджанци". Това е и една от основните разлики между Нинова и тясното ръководство на БСП и учредителите на Движение "Бузлуджа" в БСП. Първите наказват и изключват, вторите събират и обединяват. И още една разлика - първите съществуват единствено и само, за да воюват с ГЕРБ, а вторите се борят да представляват работещите в България".

Всички наказани преди повече от година софийски социалисти изразиха възмущение от опита на Нинова и тясното ръководство на БСП предварително да оправдаят прогнозирания от политолозите нисък резултат на партията на предстоящите европейски избори на 9-ти юни с действията на несъгласните с тях леви хора. "Прехвърлянето на вината за един евентуален бъдещ провал е поредният отказ на ръководството да поеме отговорност за действията си", заявяват те и продължават:

"Позицията на Изпълнителното бюро на БСП относно Движение "Бузлуджа" доказва факт, който отдавна сме установили. Корнелия Нинова и обкръжението й правят неистови опити да приватизират БСП. Това ние няма да позволим, категорични са те. - Заявихме го съвсем ясно на срещата "За бъдещето на БСП и лявото". БСП е партия на всеки един социалист. Това Корнелия Нинова и тясното ръководство отказват да приемат. И от години по всякакви начини и с всички средства отстраняват, остракират, изключват, заклеймяват, манипулират и лъжат с една цел - да превърнат партията в тяхна лична фирма, която да търгуват политически. Не са им нужни хора с различно мнение, не са им нужни изобщо хора, защото има ли хора, имат проблеми".

Според тях твърдението на Изпълнителното бюро, че в залата в събота не е имало членове на БСП, а лица от други партии, е поредната манипулация. "Много от хората, които бяха в залата, са лица, разпознаваеми в общественото пространство, благодарение на БСП. Хора от различни поколения, дали живота си за партията, хора с мнение, доказано леви хора, хора, заемали високи държавни позиции от името и благодарение на БСП. Част от тях Корнелия Нинова и тясното ръководство наказаха, изгониха, унизиха. Принудиха ги да потърсят друг начин да отстояват лявото, защото те доказано могат да го правят. По тяхно време за БСП гласуваха милион и над милион души.

БСП беше първа или втора политическа сила, сега партията е твърдо на дъното, а скоро може да се бори и за 4-те процента. Днес за БСП гласуват 4-5 пъти по-малко - ето това е "заслугата" на Корнелия Нинова за БСП. Считаме, че вече е време тя и тясното ръководство, ако наистина са леви хора, да го докажат като поработят като редови социалисти за БСП. Така, както ние сме го правили и продължаваме да го правим. БСП има нужда от истински леви личности, политически грамотни, които да я ръководят. Едва тогава ще стане силната, доминираща вляво организация отново".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK