Д. Саватинов към младите в Гоце Делчев: За да изкачите върха, продължавайте да работите след като другите са спрели!

Снимки: МО на БСП-Гоце Делчев

Ръководството и членовете на Mладежкото Обединение на БСП-Гоце Делчев сложиха начало на поредната си инициатива наречена „Успелите от Гоце Делчев“, която цели да срещне младите хора от гоцеделчевско с личности излезли от общината и постигнали високи достижения в различни сфери.

Чрез своята инициатива младите социалисти искат да мотивират подрастващите чрез положителни и вдъхновяващи примери на хора с изключителни успехи в спорта, бизнеса, науките и изкуствата, произлезли от община Гоце Делчев, които към момента са лидери в своята сфера в национален и извън национален мащаб. 

Първата такава среща бе вчера с носителя на две големи титли а именно - „Най-силен мъж в Северна Америка“ и спортист номер едно на община Гоце Делчев за 2014 и 2015 година – Димитър Саватинов, който пристигна за кратка визита в България от САЩ, преди да замине на поредното си състезание в Южна Африка.

За радост на гоцеделчевските младежи, той прие поканата на Младежкото обединение в БСП-Гоце Делчев да бъде гост на организираната от тях среща вчера, която препълни залата на Дом на науката и техниката в града. 

На срещата с младите хора на Гоце Делчев Димитър Саватинов  разказа своята вълнуваща история, завела го до световния връх в силовия трибой. Той отговори на всички въпроси и се снима с многобройните си почитатели от родния му град, повечето от които само бяха чували за него. 

Димитър Саватинов се прочу с титлите си „Най-силен мъж в Америка“ за 2014 и 2015 година, той стана и световен рекордьор, като на състезание в Австралия, вдигна най-голяма тежест, вдигната с една ръка някога.

След като бе представен от чаровната водеща Елена Апостолова, Митко Саватинов прикова вниманието на младите хора препълнили залата на НТС в Гоце Делчев с невероятните си истории за състезания в екзотични страни, а накрая завърши с невероятното си послание към тях: „Ако някой ви казва, че не можете да бъдете номер едно в света, греши, защото ако го искате много силно - можете! Важното е да не спирате, когато се изморите, когато човек се измори и спре, той става част от посредствеността, за да изкачите даден връх трябва да намерите физически и психически сили да продължите да работите, след като другите са спрели!“. 

Големият атлет бе изпратен с бурни аплодисменти и раздаде десетки автографи, след като получи грамота за изключителни заслуги и за постиженията си прославящи името на България и град Гоце Делчев в целия свят. 

Председателят на МО в БСП-Гоце Делчев Димитър Бояджиев връчи грамота за заслуги на шампиона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK