Издирваният за убийството на 14-годишно момиче в РСМ е арестуван

Снимка: Infomreja.bg

Това съобщи вътрешният министър на РСМ

Люпчо Палевски-Палчо - смятан за организатор и основен извършител на жестокото убийство на 14-годишно момиче в Скопие, е арестуван. Информацията съобщи вътрешния министър на Северна Македония Оливер Спасовски. Той е заловен в Турция.

След седмица в неизвестност тялото на Ваня Гьорчевска беше открито с вързани ръце и крака в чувал край езеро в село до македонската столица. Зверското престъпление потресе страната.

Вчера МВР в Северна Македония издаде международна заповед за Палевски, който след смъртта на момичето е заминал с автомобил за Белград, а ден по-късно с друга кола е преминал транзитно през територията на България и е влязъл в Турция. Шофьорът, който е превозил Палевски през България, е арестуван, съобщиха по-рано от прокуратурата, а министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски благодари на колегите си от Сърбия, България, Турция и Хърватия за оказаното съдействие.

За убийството са арестувани още трима души. Бил е разпитан и бащата на момичето. Той също се проверява дали има нещо общо с престъплението.  Според властите именно той е поръчал отвличането му с цел откуп от майката. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK