КАТ изкарва всичките си хора и камери около Коледа и Нова година

Снимка: Infomreja.bg

Над 900 екипа ще са ангажирани с организацията и контрола на пътното движение

Ударна акция на Пътна полиция във връзка с традиционното масово пътуване около коледните и новогодишни празници. КАТ ще изкара на пътя целия си наличен ресурс - човешки и технически - камери, тестове за алкохол и наркотици и др.

Това обяви гл. исп. Лъчезар Близнаков на брифинг в ГДНП, посветен на предстоящите действия на МВР около празниците.

"Над 900 екипа ще са ангажирани с организацията и контрола на пътното движение, основната задача е подпомагане и регулиране на трафика", каза Близнаков и призова шофьорите да се движат внимателно и със съобразена скорост.

Всички, които не се вписват в тези съвети ще бъдат обект на засилени проверки, предупреждават от КАТ.

Изключително засилен се очаква да бъде трафикът в утрешния петъчен ден и в събота, пише news.bg. Тапи се очаква да се образуват по автомагистрала Хемус в района на тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове", които са в ремонт и движението се осъществява в една лента. Поради това там ще бъдат разположени голям брой полицейски служители, които да гарантират нормалното придвижване на трафика.

Засилен ще бъде контролът и за употреба на алкохол и наркотици, като всички тестове, с които разполага КАТ, ще бъдат на терен. Особено активно ще се тества в малките часове след празничните дни.

Гл. инсп. Близканов даде статистика и за ПТП-тата, случили ли се за 6-те празнични дни миналата година - катастрофите са били 469, 108 са ранени, а 16 души са загинали. За превишена скорост са издадени над 3100 акта и 11 хиляди фиша.

Охранителна полиция също засилва активността си около празниците, като ще бъде засилена охраната около големи търговски обекти като магазини, молове и др.

Очаква се натовареност и по граничните пунктове, особено тези с Гърция и Румъния. Затруднения може да има на ГКПП "Калотина" поради ремонтни дейности на граничния пункт. Заради ремонт на Дунав мост затруднения може да има и на граничния пункт в Русе, традиционно натоварено е и на "Кулата".

Криминална полиция пък съветват - пътувайки извън дома по празниците да не оставяме големи парични суми в жилището. Освен това е важно домът да бъде обезопасен адекватно - здрава метална врата, добра ключалка, следва да обезопасим добре и балконските врати.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK