"Търговска лига" се отказва от създаване на педиатрично отделение

Снимка: БГНЕС

Причината - "създаденото обществено-политическо безпокойство "

Инвеститорът на частната детска болница "Мама и аз" - "Търговска лига" АД - се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл. Такава е позицията на дружеството, след като служебният премиер Димитър Главчев обяви, че ще отмени решението за строеж на частна детска болница.

Това от дружеството обявяват, че го направят заради "създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари". 

Припомняме, че на 30 април служебното правителство одобри създаването на частна детска "Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз" в София. Инвеститорът трябваше да е  "Търговска лига - Глобален аптечен център" АД.

Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на многопрофилна болница в София със само 40 педиатрични легла е законосъобразно и правилно. Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква "национална частна детска болница", още се казва в позицията на дружеството. 

По-рано днес президентът Румен Радев, ПП-ДБ и ДПС критикуваха разрешението за строежа на частна детска болница. От ГЕРБ не коментираха разрешението, а само казаха, че подкрепят създаването на национална детска болница.

Малко след позицията на ГЕРБ, премиерът Димитър Главчев обяви, че отменя решението за болницата. От днешното съобщение за отмяната обаче не си личеше Главчев да е присъствал на заседанието, да е упражнил контрол над съгласувателната процедура по дневния ред на заседанието, нито пък да се е провел дебат или дискусия по взимането на решение. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//