Йотова: Училищата ни зад граница се утвърждават като духовни центрове за българската общност

Снимки: Президентство

Тя посети Българското неделно училище „Йордан Йовков“ в Букурещ

Българските училища зад граница не само дават знания, учат на български език и разказват за България. Те се превръщат в духовни центрове за българската общност. Стожери са на българската култура.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с преподаватели и ученици от Българското неделно училище „Йордан Йовков“ към посолството на България в Букурещ, съобщават от прессекретариата на президента.

В основаното през 1987 г. училище учат над 60 деца от подготвителна група до 12-и клас. Учениците посрещнаха Йотова с рецитал на български стихотворения, а директорът Надежда Кула представи дейностите на училището.

Вицепрезидентът изтъкна, че най-добрата и работеща политика със сънародниците ни зад граница е образователната. Йотова благодари на преподавателите за всеотдайността и изрази надежда опитът на Българското неделно училище „Йордан Йовков“ в Букурещ да бъде приложен и в други населени места в Румъния, където живеят българи. Вицепрезидентът ги увери в подкрепата на България и президентската институция. От Йотова училището получи учебници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK