Петрич има нови апарати за хемодиализа и гради пречиствателна станция

Снимка: Община Петрич

Две добри новини за региона

Петрич ще има пречиствателна станция за отпадъчни води.

Управителния съвет на ПУДООС одобри поетапно финансиране за изграждането на стратегически за Петрич обект – Пречиствателна станция за отпадъчни води и довеждаща инфраструктура – захранващ водопровод, довеждащ колектор и транспортен достъп.

Общата стойност на проекта, който изготви и подаде Община Петрич, е 18 057 051, 73 лв. с ДДС.

На заседание на финансиращия орган - УС на ПУДООС, проведено на 24.01.2024 г., е одобрено финансиране в размер до 6 000 000 лв. като първи етап от обща стойност на проекта за изпълнение на обекта.

След като стартират дейностите по изпълнението Община Петрич подава ново заявление за последващо финансиране на оставащите за изпълнение дейности – това е записано в окончателното решение на ПУДООС.

Капацитетът на възловото за град Петрич съоръжение е 38 890 еквиваленти жители /постоянно живущи, промишленост, работещи тук, туристи, приходящи/.

Община Петрич успя да защити и своя проект за пречиствателна станция за отпадъчни води на най-голямото село – Първомай.

По този проект се включи довършване на канализационната мрежа на селото, изграждане на пречиствателна станция, изграждане на довеждащ колектор, отвеждащ колектор за заустване и водопровод.

Двата обекта са резултат на продължителна работа за отговаряне на изискванията с цел одобрение на нужното финансиране за изпълнение, резултат на сериозно извървяна процедура и преодолени немалко спънки, съобщават от Общината.

Още една добра новина:

Община Петрич закупи за нуждите на отделението „Хемодиализа“ два нови апарата.

Апаратите работят, бяха включени и първите пациенти, които са на хемодиализа.

Община Петрич закупи апаратите след разговор с лекарите и с болничното ръководство.

Животоспасяващата апаратура за хемодиализа е поредната инвестиция, която прави Общината, за подобряване качеството на здравеопазване на местно ниво.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK