Юлия Навалная: Путин не е легитимният президент на Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повечето руски граждани в България гласуваха за президента Владимир Путин

Юлия Навалная, вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални, заяви, че Владимир Путин не е легитимният президент на Русия и че официалните резултати от изборите нямат значение, съобщи Ройтерс.

"Ние доказахме на себе си и на другите, че Путин не е нашият президент. Ние не сме го избирали", каза Навална за протестната кампания "По обяд срещу Путин", която се проведе в неделя, последния ден на президентските избори в Русия, когато Путин бе преизбран за президент на страната. 

В същото време говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че резултатите от гласуването в чуждестранните избирателни секции показват, че Владимир Путин печели и там.

"Всеки глас е важен в този вот. Виждаме, че в чужбина, като цяло, Путин също е спечелил", посочи той, коментирайки резултатите от гласуването на руснаците в чужбина.

"Различни данни в различните географски точки. Но като цяло Путин печели и там", повтори говорителят на Кремъл.

Песков добави, че всичко това е допринесло за крайната изборна победа на Путин с "безпрецедентен резултат".

Говорителят на Кремъл каза още, че президентите на Туркменистан и Иран Сердар Бердимухамедов и Ебрахим Раиси са поздравили по телефона Путин за победата му на изборите.

Песков добави, че днес Путин ще участва в заседание на управителния съвет на Федералната служба за сигурност на Руската федерация и ще проведе среща с лидерите на фракциите в Държавната дума.

Повечето руски граждани в България гласуваха за президента Владимир Путин в единствената изборна секция в страната, разположена на територията на руското посолство, съобщиха вчера пред ТАСС представители на секционната избирателна комисия.

"За Владимир Путин гласуваха 1104 избиратели, за Владислав Даванков – 516, за Леонид Слуцки – 19, а за Николай Харитонов – 26. Броенето на гласовете приключи", съобщиха от СИК в дипломатическата мисия. /mediapool.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK