Обявиха имената на отличените в конкурса за детска рисунка "Хората и Европа"

Снимка: ОИЦ-Кюстендил

В Деня на Европа бяха обявени и наградени победителите в конкурса за детска рисунка "Хората и Европа".

Конкурсът е посветен на 60 години от създаването на Европейски социален фонд, както и на 10 години членство на България в ЕС.

"Нашата цел беше да провокираме децата да си представят как трябва да изглежда животът на хората в  Европа в бъдеще, така че Европа да се превърне в едно по-добро място за живеене", каза за ИНФОМРЕЖА Любомира Велинова - управител на Областен информационен център - Кюстендил.

Като цяло за конкурса бяха получени 46 рисунки. Творбите на участниците бяха оценявани от компетентно тричленно жури от кюстендилски творци в лицето на Евгени Серафимов, Анелия Русакова и Любляна Начева.

В първа възрастова група за деца от 6 до 10 години, на първо място беше отличена рисунката на 6-годишната Александрина Димитрова, на второ място е Дея Станчева на 10 години, на трето място е Калина Пеева на 8 години.

Във втора възрастова група 11-13 години победи рисунката на Нена Васева, на второ място е творбата на Катерина Захариева, а третото място е за Александър Николов.

Беше дадена и поощрителна награда на най-малкия участник в конкурса 4-годишната Магдалена Китанова. До края на тази седмица всички желаещи могат да разгледат получените за участие в конкурса творби.

Рисунките са поставени на стелажи пред Областния информационен център в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//