Заплахи на килограм: Полицаят от Сандански е отстранен, проверява го Вътрешна сигурност

Снимка: Infomreja.bg

В комплекса в Балдево пристига полицейски екип, който арестува Попов

Директорът на ОДМВР – Благоевград, разпореди дисциплинарно производство спрямо служител.

Със заповед на директора на ОДМВР - Благоевград е разпоредено дисциплинарно производство спрямо старшина Костадин Попов – служител на МВР от Районното управление в Сандански.

Попов е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа във връзка със сигнал, че на 3 август, в комплекс в село Балдево, отправил вербални закани с убийство към бившата си съпруга и дъщеря си.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК, разследването се води под ръководството на Района прокуратура – Благоевград, както съобщихме по-рано, цитирайки държавното обвинение.

Казусът около полицая от Сандански изникна в момент, в който има бум на подадените сигнали до МВР и прокуратурата за упражнено домашно насилие или заплахи.

Попов е разведен. Той е взел двете си деца за почивка в комплекс „Б. И.“ в Балдево. Собствениците на комплекса са семейни приятели на двамата бивши съпруг и съпруга.

От деня на пристигане на бащата с двете си деца, той е започнал да употребява солидно количество алкохол. Това притеснило децата, които позвънили на майка си. Поискали от нея да ги прибере.

С помощта на собственика на комплекса, багажа на децата е прибран и те са изпратени до входа на комплекса, където в лек автомобил ги чакала майката. Тя не е имала контакт с Попов, нито е посещавала хотелската стая.

Виждайки, че децата му липсват и разбирайки, че майка им ги е прибрала, служителят на МВР прави поредица от обаждания на майката и по-голямото си дете – дъщерята. Всичко това се случва повреме на прибирането им към Сандански.

Попов употребява поредица от вулгарни изрази спрямо двете и заплахи за живота им. Бившата му съпруга, пристигайки в Сандански, подава сигнали до РУ и прокуратурата за отправените заплахи, научи ИНФОМРЕЖА от свои източници в Неврокопско.

Тъй като случаят касае служител на реда, започва проверка на Вътрешна сигурност към МВР.

В комплекса в Балдево пристига полицейски екип, който арестува Попов. Той обижда и колегите си във видимо нетрезво състояние.

Досега сигнали от страна на съпругата до МВР не са подавани. Ясно е обаче, че полицаят става агресивен след употреба на алкохол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK