Кметът и областният управител на Кюстендил се срещнаха със заместник-министъра на околната среда

Снимка: Община Кюстендил

Кметът увери, че ще има един съвсем различен подход по отношение на политиките за отпадъците

Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам.-кметът Кристиян Иванчов и областният управител на Област Кюстендил инж. Александър Пандурски се срещнаха със заместник-министъра на околната среда и водите Николай Сиджимов, съобщават от Общината.

По време на срещата ръководството на Община Кюстендил и ръководството на Областната администрация – Кюстендил запознаха зам.-министъра с основните екологични проблеми в региона и настояха да бъде възстановена Регионалната инспекция по околната среда и водите – Перник, която осъществява своята дейност на територията на Пернишка и Кюстендилска област, както и да бъде отворен отново офиса на регионалния орган в гр. Кюстендил. Дискутиран бе и един от най-наболелите проблеми в Общината - проблемът с незаконните сметища и неправомерното управление на отпадъци, заради което през изминалите години Община Кюстендил е била глобявана многократно.

Теми на срещата в Министерството на околната среда и водите бяха още чистотата на водите и почистването на речните корита, чистотата на градската среда, разделно събиране на отпадъци. Обсъдени бяха и предстоящите програми и проекти, които се очаква да стартират в края на тази и началото на следващата година.

От МОСВ споделиха добри практики за решаване на проблемите на територията на областта и дадоха указания какви действия трябва да предприеме Община Кюстендил по отношение на разделното събиране на отпадъци на територията на общината, както и необходимостта от подобряване на информираността на гражданите по темата.

По време на срещата със заместник-министъра на околната среда и водите Николай Сиджимов, кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам.-кметът Кристиян Иванчов и областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски се обединиха около факта, че е важно държавата и общините да работят съвместно за подобряването на услугите за гражданите, което да доведе до по-добри условия за живот и по-чиста околна среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK