Спецоперация в центровете за мигранти в София

Снимка: БТА

Проверката се осъществява „човек по човек и стая по стая“

Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел". Това съобщи БТА.

В района има масирано полицейско присъствие, като част от униформените служители са тежко въоръжени и маскирани. В рамките на операцията структурите на МВР използват и специално обучени кучета. Целта на акцията е спазването на задължителния ред в центъра за бежанци, както и на часа на прибиране на мигрантите, настанени в него. 

Заместник-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Стефан Иванов заяви, че в момента тече проверка в трите центъра за настаняване на мигранти в София.  Целта е да бъде установено дали има нерегламентирано присъствие на лица в центровете, забранени и опасни предмети, както и наркотици. По думите му проверката се осъществява „човек по човек и стая по стая“.

Другият заместник-директор на СДВР Мирослав Данаилов заяви, че проверките ще зачестяват. В рамките на акцията до момента са установени лица с изтекли документи, които е трябвало да бъдат настанени в други центрове в друг град. 

В рамките на центъра в "Овча купел" е установено и криминално проявено лице. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK