Затвор за сутеньори, търгували с женска плът в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Двама мъже са осъдени след задържане през 2017

Районната прокуратура в Благоевград е постигнала споразумение със защитата на подсъдимите П.М. и К.Г., обвинени за набиране, траспротиране и приемане на отделни жени с цел използване за развратни действия.

През април 2017 г. подсъдимият П.М. набрал и приел в жилища в гр. Кочериново жена с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й. Той мотивирал, убеждавал и оказал психическо въздействие върху нея, за да я склони да се занимава с проституция, чрез обещаване и получаване на облаги. Освен това М. я транспортирал с таксиметрови автомобили до хотелите в гр. Благоевград – „Ринг“, „Рио“ и „Ертанком“, с цел предлагане и предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

В началото на 2019 г., двамата подсъдими, в съучастие, набрали и настанили в жилище в гр. Благоевград две лица от женски пол с цел проституция. Едно от тях било момиче, ненавършило осемнадесетгодишна възраст. На другата пълнолетна бил нанесен побой и отправени заплахи, за да бъде склонена да извършва развратни действия. Късно вечерта на 12.04.2019 г., подсъдимият М. транспортирал отделно лице в гр. Благоевград до хотелска стая в града, с цел да бъдат получени пари от предоставени сексуални услуги.

Подсъдимите П.М. и К.Г. са се признали за виновни. Наложените им наказания са съответно на П.М. – две години „лишаване от свобода“ с „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 30 000 лева и четири години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване на К.Г., който извършил престъпленията при условията на опасен рецидив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6