Митничари откриха над 13 кг хероин в шофьорската кабина на камион

Снимки: Агенция Митници

Хероинът е на стойност 1 193 400 лева

Митническите служители откриха 13.260 кг хероин при проверка на товарен автомобил.

На 07.02.2022 г. на МП Капитан Андреево пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Германия. Митническа мобилна група селектира камиона за щателна проверка, при която митническите инспектори откриват в шофьорската кабина в пътнически сак над леглото осем, обвити с алуминиево фолио  и вакуумирани пакета, съдържащи пресовано вещество с кафеникав цвят.

При извършения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Общото бруто тегло на открития наркотик е 13.260 кг на стойност 1 193 400 лева по цени за нуждите на съдебната система.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при ТД Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Шофьорът на камиона Д.А. на 52 г., турски гражданин, е задържан и му е повдигнато обвинение за престъпление по чл.242, ал.4 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването благодарение на съвместно извършените оперативни и следствени действия със съдействието на служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР е бил разкрит и съучастникът на Д.А., а именно Б.М. на 42 години, български гражданин, който също е задържан и му е повдигнато обвинение по чл.20 от НК като подбудител и помагач.

Предстои Окръжна прокуратура Хасково да внесе в Окръжен съд Хасково искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите Д.А. и Б.М.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK