ГЕРБ-Благоевград, регистрираха 22-ма кандидат-депутати в РИК, Желязков ги води

Снимка: Infomreja.bg

Вижте кои са те...

Нямам търпение да започнем поредната кампания с обиколка в областта.

С тези думи Андрей Новаков посрещна журналистите пред РИК – Благоевград, след като ГЕРБ регистрира пълна листа в Комисията с 22-ма кандидати.

Документите за регистрацията внесе областният координатор на ГЕРБ и член на Европейския парламент.

Видно от представената листа е, че има само две дами на предпоследни позиции. Последният, както винаги ще е първи – а имено Стефан Апостолов, за което го поздравиха предварително и съпартийците му. Любопитно е, че няма представител от Белица, а ГЕРБ в Пиринско ще разчита и на кандидат от София, освен на Желяков.

Водач традиционно за 6-и път е бившият председател на 49-ото НС и бивш транспортен министър Росен Желязков.

Втори е Илиян Георгиев – директор на Националния осигурителен институт в Благоевград.

Човек, отличен за работата си като директор и успешен мениджър.

Трети е инж. Костадин Стойков от Петрич, бивш служител в Общинска администрация.

Четвърти – Георги Георгиев от Сандански, бизнесмен, депутат в 49 НС.

5. Никола Джингаров – директор на ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев.

6. Марио Терзиев – от Разлог.

7. Костадин Загорчин – бивш председател на ОбС в Банско.

8. Доц. Елена Ставрова – преподавател в ЮЗУ, част от гражданската квота на ГЕРБ.

9. Йосиф Йорданов Кочев – преподавател в ЮЗУ и бивш общински съветник от ОбС – Благоевград.

10. Талип Исмаилов Чавдаров - IT специалист от Гърмен.

11. Илия Филипов Сидеров – педагог, директор на училището в Крибул.

12. Андрей Емилов Миладинов – лекар – анестезиолог.

13. Славчо Костадинов Месов – предприемач от Гоце Делчев, част от младежката организация на ГЕРБ.

14. Красимир Здравков Керезов – адвокат от София, бивш футболен съдя, част от гражданската квота на ГЕРБ.

15. Иван Христов Талев – лесовъд, бизнесмен.

16. Владимир Иванов Кючуков – преподавател от Петрич.

17. Мариела Георгиева Весалова – педагог от Якоруда, общински лидер на ГЕРБ в общината.

18. Татяна Стефанова Рибарска - икономист

19. Тони Иванова Чаушева – икономист от Петрич.

20. Кирил Цветанов Илиев – преподавател и дългогодишен член на ОбС – Благоевград.

21. Хюсеин Мехмед Хюсеин – зооинженер от Якоруда.

22. Стефан Апостолов Апостолов - финансист, гражданска квота, дългогодишен депутат.

По-висок резултат ще имаме от този в момента. Резултатът на 9 юни ще е по-висок от предната година с поне 10% от абсолютния брой гласове, каза Новаков.

Той коментира и компроматната предизборна война между партиите:

Г-н Желязков бе един от символите на държавността, която липсваше, през последните 10 месеца. Чужди министри и евродепутати търсеха контакт с него. Сега е трудно той да не отговаря. Но ние все още водим позитивна кампания, не нашите опоненти.

За съжаление отново сме в предизборна кампания. Казвам „за съжаление“, защото демократичният процес преминава през тежки изпитания и без ясен управленски резултат. Ние влизаме в тези избори с ясното съзнание, че тази предизборна кампания няма да бъде чистоплътна. Това от своя страна ще провокира продължаване на конфликтния тон между участниците в следващия парламент. Затова нашето желание не е декларативно в никакъв случай. Не е и двулично затова, че искаме да водим позитивна кампания. В смисъл да не пренасяме езика от парламента - езика на омразата, на компроматите в кампанията. В момента наблюдаваме силно страниране на ядрата в политическите партии и нежелание за участие в политическия процес на голяма част от българското общество. Политиците сме длъжници затова ще се опитаме да неглижираме компроматния език, езика на омразата, да не търсим противопоставяния и единоборство в желанието си на всяка цена да излъчваме победители, било в дебати, било в преки сблъсъци, било в говорене или изяви. След изборите, а това е скоро, на 10 юни – трябва да се седне и да се мисли какво ще бъде следващото правителство, защото то няма да е съставено от две партии, а от три или повече, обединени около определени ценности, каза Желязков.

Желязков посочи ангажиментите на ГЕРБ в изборите:

Възстановяване на стабилността – в отношенията, в развитието, в растежа, в политическия диалог и предвидимост на процесите.

„България стабилна днес, за да е сигурна утре“, ще е нашата политика, защото вече няма ценности и точки, които могат да бъдат налагани. В изборна година сме за много държавни и много конфигурации от държави като ЕС. Това ще предопредели тоналността на изборите у нас, защото политиките ще съвпадат. Ние трябва да мислим за бъдещето на Европа, на която предложим и ще прилагаме политики.

Темите за образование, растежа, модернизацията, администрацията и процесите, за индустриализацията и инфраструктурата, правосъдието и корупцията – ще е пакетът, около който ще дебатираме, заяви Желязков.

Оттук нататък експериментите трябва да приключат. Окичването с огърлицата на реформаторството не принадлежи на някого. Тези, които губят политическо доверие и присъствие, не могат да бъдат носители само на демократичния наратив. Ще подходим през призмата на възстановяване на стабилността през смислени процеси като промените в съдебната система, най-важната пък е заетостта и икономическата сигурност, която е предпоставка за демографията в страната. Влизаме в кампанията с увереност, че има повишено доверие към нас и отговорността за ясна политическа визия и отговорност към следващия кабинет. Всички формули, които ще ни предлагат, за експертност, за политически неангажирано правителство, ще прилича на всичко това, което видяхме от 2021 насам, каза Желязков, който завърши с думите:

Чест е да бъде в Благоевградската лисата с хора, които са гаранция за успеха.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//