НАП проверява 40 лица, заподозрени за участие в престъпна група за строителни измами

Снимка: Infomreja.bg

20 от проверките вече са приключили, като при повечето от тях са установени несъответствия

Националната агенция за приходите проверява общо 40 граждани и свързани с тях фирми по подозрение в участие в престъпна група за строителни измами, действала във Варна и региона. По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности на покриви и огради, договаряли си определено заплащане, но след това променяли условията си и изнудвали клиентите си да им доплащат големи суми. За получените суми те не издавали платежни документи, с което са ощетили фиска, съобщават от пресцентъра на приходната агенция. 

Първоначално сигналът за престъпната дейност е подаден в приходната агенция от Областна дирекция на МВР в морската столица и се отнася до 7 души и три фирми, които извършват строително-ремонтни дейности във варненска област. Данъчните инспектори са започнали незабавни проверки и ревизии на посочените лица. Впоследствие, след медийни публикации, НАП се самосезира и образува контролни производства на още 30 физически и юридически лица.

Към момента, НАП извършва общо 7 ревизии, 11 проверки за съпоставка на доходи и имущество на физически лица и 29 контролни производства за установяване на факти и обстоятелства. 20 от проверките вече са приключили, като при повечето от тях са установени несъответствия между декларираните доходи и придобито имущество. По тази причина са започнали 6 ревизии, които все още не са приключили. Предстои да бъдат възложени още 5. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//