Средните училища в Банско представиха програмите си за прием

Снимки: Община Банско

Кадев изтъкна предимствата, които дава Банско

Представянето на средните училища в Банско събра на едно място ученици, учители и родители. След броени месеци, завършващите 7-ми клас ученици и техните родители трябва да направят един от най-важните избори, които определят бъдещето на децата –какво средно образование и в кое училище да изберат. 

На организираната от Община Банско среща, която беше водена от Евгения Тренчева - председател на Комисията по местната политика в образованието и духовната сфера на ОбС, директорите на средните училища в град Банско направиха презентации на материалната база на учебните заведения и техните програми за новия прием. 

Четирите средни училища - Средно училище „Неофит Рилски”, Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” и Гимназия по туризъм „Алеко Константинов”, се отличават със своята специализация и учебна програма. Всички тепредлагат висококачествено образование, което да даде на учениците необходимите знания и умения за успешното им бъдеще.

Кметът Иван Кадев изтъкна предимствата, които дава Банско като социална среда, градска инфраструктура и възможности за професионална реализация. Той потвърди ангажиментите на общинското ръководство към непрекъснатото подобряване на условията за обучение в училищата в община Банско.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK