Терористите в Дагестан са доставяли пари и оръжие на нападателите от "Крокус Сити Хол"

Снимка: iStock

Таджикистан задържа 9 души, заподозрени във връзки с масовата стрелба

Членовете на терористична клетка от чужди граждани, задържани по време на специална операция в Дагестан, са доставяли пари и оръжие на терористите, извършили нападението в "Крокус Сити Хол", а също така са подготвяли терористична атака в място за масово събиране на хора в Каспийск. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на ФСБ на Русия.

Установено е било, че задържаните бойци са били пряко замесени във финансирането и предоставянето на терористични средства на извършителите на нападението в концертната зала край Москва.

При проверката на местата, където са били задържани престъпниците, са били открити автоматични оръжия, боеприпаси и самоделно взривно устройство, готово за употреба.

В неделя бе съобщено, че заподозрени престъпници са били блокирани от службите за сигурност в няколко апартамента в жилищни райони на областната столица Махачкала и един от най-големите градове в републиката - Каспийск.

Припомняме, че на 22 март в концертната за "Крокус сити хол" в района на Красногорск край Москва имаше въоръжено нападение, което отне живота на поне 144 човека. Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за нападението.

Някои от атентаторите се оказаха таджикистански граждани. Таджикистан задържа 9 души, заподозрени във връзки с масовата стрелба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK