Бивш общински съветник от Дупница: Дангов ме би на публично място

Снимка: ГЕРБ-Дупница

Даниел Александров и бившият общински съветник Георги Наумов направиха изявление

Народният представител от ГЕРБ - СДС и шампион по борба Даниел Александров и бившият общински съветник Георги Наумов дадоха днес съвместна пресконференция. Поводът за нея е изявление на кмета на Дупница Първан Дангов за провеждането на Коледен турнир по борба. Дангов твърди, че са усвоени и неизразходвани по предназначение пари за провеждане на турнира по борба. Твърди и че парите са от Община Дупница, а реално те са осигурени от Министерство на спорта.

Народният представител показа пред медиите входирано писмо до председателя на фондация “Български спорт”, с което опроверга твърденията и клеветите на Дангов. В писмото се пояснява за отпуснатите средства за провеждане на Коледен турнир в Дупница. “Много голямо ни беше желанието да организираме този турнир. Не се състоя, поради простата причина, че лицензът ни в Министерство на спорта закъсня, излезе преди две седмици. Проведохме разговори с клубовете в страната, но те ни уведомиха, че вече са разпуснали децата за празниците, а такъв турнир не се организира за седмица - две, иска повече време. Александров

бе категоричен, че са предприети действия по провеждане на турнира - закупено е необходимото оборудване и награди, проведени са разговори с клубовете по борба в страната. Със забавяне е предоставен лиценз на Клуба по борба “Марек Дупница” от страна на Министерство на младежка и спорта. Даниел Александров увери, че турнир ще бъде проведен, макар и малко по-късно.

“Чух реплики от сегашното ръководство на Общината да върнем средствата, за да може да се организира “Спортист на Дупница”. Не зная как тези средства от 3 хил. лв. ще помогнат за това организиране. Уточнявам: тези пари са целенасочени, не може да се харчат за нищо друго, освен за Коледен турнир, който ще се проведе с малко закъснение в града ни”, увери бившият шампион по борба и настоящ народен представител.

Александров коментира и друго: “Чух, че сегашното ръководство си преписва заслуги, които не са техни. Знаете каква болка и тема бе стадион “Бончук”. Ще бъдат отпуснати 2,4 млн. лв. за реконструкция на стадиона - за козирка, поливни системи, смяна на настилка и т.н. Тези пари са осигурени, благодарение на г-н Борисов”, подчерта Дани Александров и обясни, че тези средства не могат да се изразходват за друго, освен за ремонт на стадион “Бончук”. Той отправи призив към новото ръководство на Община Дупница да бъде коректно.

Александров обясни, че с предишното ръководство на Общината е имало уговорка да се предостави зала, в която дупничани да провеждат тренировките си. “Силно притеснен съм в момента за това нещо, виждайки какво се случва с волейболния ни клуб. В тази община виждам само враг на спорта”, посочи Александров. Той изрази притеснение, че, ако нещата със

залата се случат успешно, на кмета на Дупница може да му скимне след месец - два и да нареди да се напусне залата, както стори с волейболния клуб в града. “Иска ми се да имаме клуб по борба, защото нашият град даде много добри състезатели в тази дисциплина и Дупница има голям принос за този спорт. Силно се надявам кметът да си влезе в ролята, да

не говори празни приказки, а да се заеме с работа и да не бъде мащеха на спорта, а да му помага”, призова народният представител и бивш състезател по борба.

Общинският съветник в мандат 2019 - 2023 Георги Наумов припомни, че Сдружение “Дупница спорт” развива дейност вече 4 години. “Работим безплатно, всеотдайно, благотворително. Сдружението се състои от много истински хора, които милеят за Дупница и за спорта в града. Ще продължаваме да работим и да помагаме с каквото можем на града си. Сдружението ще го има”, категоричен бе Георги Наумов. “Не мога да позволя да се хвърля петно върху сдружението и работата на тези хора да бъде компрометирана с лъжи”, заяви Наумов. Той припомни и голяма част от дейността на спортното сдружение.

“Сдружение “Дупница спорт” никога не е взело и 1 стотинка от Община Дупница”, подчерта той. Наумов изказа благодарности към предишното ръководство и кмета Чимев за цялата оказана подкрепа и помощ. “В лицето на Общината винаги сме имали съмишленици и хора, на които можем да разчитаме. От днешното ръководство не виждам това. Не мога да си обясня защо. Това, че имаме политически различия, не трябва да ни прави врагове, а в един дебат да видим кое е полезно за спорта. Явно от другата страна не мислят така”, подчерта Наумов.

Бившият общински съветник от ГЕРБ припомни, че Сдружението е помагало не само на спорта, но и на образованието в община Дупница. За пример той даде обновена фасада на двор на училище, поставени знамена на входа на друго, а за доказателство показа и снимки от дейността. Наумов прочете и изпратени благодарствени писма от ръководствата на училищата, както и от НСА. Наумов уточни, че средствата са от бизнеса, който е помагал и изказа  благодарност към Стефан Цеков, който се е включил с доброволен труд. Наумов припомни още: организиран футболен турнир; курс по плуване, довел в Дупница треньори на националните ни гарнитури по плуване; наградата “Спорт и образование - ръка за ръка”. Благодарение на тримата народни представители - Христо Терзийски, Радослава Чеканска и Даниел

Александров, даровити деца от Дупница са били наградени и с екскурзия до парламента, до Олимпийския център в НСА и Царските покои на Военна академия.

“Пак казвам: няма какво да връщаме на Община Дупница. Парите, осигурени за този турнир по борба, са целеви и изцяло се харчат по предназначение, както и всички средства от бизнеса на Дупница и приятели, за което им благодаря! Явно кметът е подведен от свои служители, защото отпуснатите средства от фондация “Български спорт” не са в стойност на 9 хил. лв. Три хиляди са отпуснати за ремонт на съблекалните в с. Червен брег, три хиляди - за турнира по борба и три хиляди са отпуснати за Сдружение “Дупница спорт” да организира футболен турнир, който има през 2023 г, ще има и през 2024 г.”, поясни Наумов. Той разказа и за реализираните от

Сдружението благотворителни инициативи за лечение на болно дете.

“На дневен ред в общината е да се търсят компромати и да се водят войни. Не сме ли всички на една страна, не целим ли развитието на спорта в Дупница?! Не целим ли всички да върви Дупница напред?!”, попита Георги Наумов.

Пред представителите на медиите той сподели и друго: “На турнира “Профайт” миналата събота в залата, кметът на Дупница си позволи да ме нападне пред хората с арогантно държание. И това от човек, който е кмет; който трябва да бъде пример за подражание; който е лицето на Община Дупница.” Георги Наумов разказа цялата ситуация по време на Гала вечерта - как му е размахван пръст, казано му е да върне парите и затова Наумов е отишъл към кмета, за да попита какво има предвид. “Попитах го за какво говори. Това са целеви средства, отпуснати по проекти и му го казах. Няма как да прави “Спортист на годината” с целеви пари. Не зная кой го е подвел. Явно човекът загуби самообладание, позволи си да ме хвана за ревера, два шамара ми удари, каза, че ще ме съсипе и даде на прокурор. Оттам отидох в полицията и подадох жалба. Това не може да е лицето на Дупница”, заяви Наумов. Той попита и изрази притеснение, ако ситуацията се е разиграла не в Спортната зала, не на обществено място, какво е щяло да бъде поведението на този човек?!

“Този сигнал го отправих, за да видят хората и да разберат какво е отношението на един кмет към политически опонент, който е отворен за развитието на спорта и иска да гради. И ще продължаваме да градим, млади хора сме и ще продължаваме да работим. Това отношение на кмета не трябва да остане незабелязано. Той лъхаше на алкохол, ръмжеше ми в очите. Дръпна ми ревера и ми удари два шамара… Какво срещам от кмета: нападки и посегателство за  саморазправа. Това ли е нормалното водене на политика в Дупница?!”, попита Наумов и изрази надежда, че органите ще свършат своята работа.  Той бе категоричен, че Сдружението отвсякъде е чисто и не се притеснява от проверки на Прокуратурата.

В края на пресконференцията Даниел Александров се обърна към цялата спортна общност в общината: “В наше лице винаги имате приятели. Аз няма да се откажа, ще работя за Дупница и ще правя всичко възможно да се развива.”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK