Задържаха обявен за общодържавно издирване след поредното му престъпление

Снимка: Infomreja.bg

Той и съучастникът му измамили възрастен мъж

Арестът на двамата мъже е осъществен в резултат на придобита информация и последвали професионални действия на служители от сектор „Грабежи“ в СДВР, с активното  съдействие  на техни колеги от дирекцията.  Така 36-годишният жител на Монтана и 46-годишният му съучастник попаднали в полицейския капан минути след като възрастен мъж им дал  поискана парична сума с уверението за изгоден обмен на левове във валута. Установено е, че двамата се представили пред жертвата си за служители на несъществуваща компания.

Мъжете направили опит да осуетят полицейските действия и да избягат с автомобила, с който се придвижвали, като не само създавали  предпоставка за пътнотранспортно произшествие, но и застрашавали  живота на случайно преминаващи граждани.

При извършения тест на 46-годишния шофьор станало ясно, че той се е качил зад волана под въздействието на кокаин. В хода на разследването е установено, че 36-годишният се е представял с неистинска лична карта, обявен е за общодържавно издирване  като „ беглец от място за лишаване от свобода, незавърнал се от прекъсване“.

При предприетите процесуално-следствени действия в автомобила е открита паричната сума, предадена от потърпевшия, а на адресите, обитавани от двамата - множество предмети и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство 46- годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. 36- годишният е приведен по надлежния ред в ЗООТ “Казичене“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK