Дупничани излизат на протест пред полицията: „Динев, оставка заради Янек“

Снимка: Infomreja.bg

Недоволството ще се проведе на 9-и октомври от 17.30 часа

В Дупница отново организират протест, който този път е озаглавен „Динев, оставка заради Янек“. Недоволството ще се проведе на 9-и октомври от 17.30 часа пред сградата на полицейското управление. „Ние, гражданите, приятелите и близките на Янек, искаме началникът на РУ - Дупница Борислав Динев, да поеме морална отговорност за забавените ефективни издирвателни и следствени действия от страна на полицията. Полицията, която е призвана да пази сигурността на гражданите, да преследва извършителите на престъпления и да търси справедливост за жертвите на криминални деяния.
Борислав Динев носи отговорност за действията на служителите си и като началник на РУ - Дупница, е имал лична отговорност за предприемане на нужните действия по този тежък криминален случай“, посочиха организаторите на протеста, които са категорични, че доверието към полицейския началник вече е изчерпано.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, на 1-ви октомври беше проведен първият протест в Дупница, озаглавен "Вън мутрите от Дупница!". Поводът и тогава, и сега е забавяне с около седмица в издирвателните действия на Янек Миланов от страна на РУ – Дупница. „Ако някой иска да говори с мен, някой от роднините на Янек Миланов да го направи, да заповяда в районното управление. Ние не правим официално изявление“, каза тогава началникът на РУ-Дупница, Борислав Динев, който увери, че няма никакво закъснение в издирвателните действия от страна на полицията.

За последно Янек Миланов е видян в джипа на Капланов на 31-и юли. Оттогава няма и следа от дупничанина, въпреки усилия на МВР и проведените три мащабни операции през последния месец на територията на града и околните села.

Към този момент Васил Капланов е за постоянно в ареста, заради закана за убийство на дупничанина Димитър Недев. Каплата се заканил, че децата му ще останат сираци, ако не спре да коментира изчезването на 43-годишния Янек.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK