В Първо ОУ - Гоце Делчев, посветиха интердисциплинарен урок на Левски

Снимка: Infomreja.bg

Историята, литературата и музиката обогатиха представата на учениците от 3.в клас за героя

„Васил Левски – 150 години безсмъртие“ - това бе темата на открит интердисциплинарен урок, изнесен в 3.в клас на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев. Чрез него третокласниците се докоснаха до личността на Апостола благодарение на историческите факти, литературата и музиката.

В началото госпожа Нина Павлевичина – учител в група за целодневна организация на учебния ден, насочи вниманието на учениците към биографията на Левски, като умело надграждаше знанията, които те вече имаха. Беседата се водеше непринудено и увлекателно.

Голям интерес третокласниците проявиха и към презентацията, която им представи преподавателят по история в училището Теодора Пашалиева. От нея те научиха за тефтерчето на Апостола, в кои музеи се пазят вещите му, кои са били неговите основни принципи като учител… При това децата не само гледаха и слушаха, но и разсъждаваха по конкретни въпроси, споделяха мнения.

Още по-голямо оживление настъпи, когато дойде ред за драматизация на разказа от Иван Вазов „Апостолът в премеждие“. Облечени в традиционно за епохата облекло, момчетата се справиха с ролите си като истински артисти. След това и те, и зрителите говориха за смелостта на Левски - въпрос, предварително поставен от преподавателя по български език и литература Катерина Тонгова.

В този интересен урок момчетата се проявиха като артисти, а момичетата – като певици. Под ръководството на Елена Спириева – учител по музика, те бяха научили песни за героя, които изпълниха безупречно и заслужиха възхищението на всички присъстващи.

Тематичното занимание продължи с практически задачи. Всеки от сформираните пет отбора получи задание – изработване на работен лист с биографични данни за Левски, написване на акростих за него, създаване на кръстословица, на табло и на триизмерна апликация върху ролка от хартия. И още – да помислят и отговорят на въпроса: „Ако днес срещна Левски, какво бих го попитал?“ Петте групи веднага се заловиха за работа и представиха отлично и себе си, и своите учители Стойна Москова и Нина Павлевичина.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK