Интердисциплинарен урок донесе радост на учениците в ОУ "Св. П. Хилендарски" - с. Баничан

Снимки: ОУ, Баничан

Той беше на тема: "Смятане с препятствия"

Вчера учениците от 1-ви, 2-ри и 4-ти клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Баничан бяха радостно възбудени, защото участваха в един необичаен урок – „Смятане с препятствия“, съчетание между математика и физическо възпитание и спорт. Чиновете този път не бяха в класните стаи, а навън, на широката спортна площадка. А бяло – зелено - червените балони не бяха просто украса, в тях се намираха условията на задачите, които децата трябваше да решат.

И така, след интересните физкултурни упражнения за загряване и преодоляването на препятствия дойде най-емоционалният момент – пукане на балоните и изваждане на листчетата със задачите. Разбира се, най – леките бяха за първокласниците, а най-трудните – за тези, които вече завършват началното си образование.

Емоции предизвика и едно специално занимание - означаване на времето чрез поставяне на стрелки върху циферблати на "часовници".

Наградата за всеки правилен отговор беше буквичка – част от дума, която съответният отбор при правилна работа трябваше да изпише. И понеже всички се справиха отлично, изречението се появи – България е моята родина!

Интердисциплинарният урок, който беше част от годишния преговор, постигна своите образователни и възпитателни цели. В същото време със състезателния си характер той донесе радост и забавление за учениците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK