Избраха екскмета на Дебрен Изер Чаушев за местен лидер на ДПС, Сайди Чолак остава начело на партията в Гоце Делчев

Изер Чаушев, снимки: Личен архив

Местната структура на ДПС в едно от най-големите села на община Гърмен - Дебрен, е с нов лидер. На отчетно-изборно събрание на след отчет на изборните резултати, от председателския пост е свален досегашният местен председател Аджар Узунов, който на последните местни бе избран за общински съветник от ДПС.

Заради загубата на изборите за кмет на Дебрен, събранието е взело решение да смени Аджар Узунов. На негово място е бил избран бившият кмет на селото Изер Чаушев, който на вота през септември миналата година не можа да продължи мандата си и изгуби битката от кандидата на БСП - Туркиян Ходжова.

Ходжова и Чаушев бяха опоненти и на предходните кметски избори, когато Ходжова загуби вота само с един глас.

Днес стана известно, че на проведена общинска отчетно-изборна конференция на ДПС в община Гоце Делчев досегашният лидер и общински съветник Сайди Чолак е получил доверието на делегатите и те са го преизбрали за водач на ДПС в Гоцеделчевско за още един мандат.

За негов заместник е избран общинският съветник и заместник-председател на ОбС-Гоце Делчев - Джалил Бошнак. В състава на ръководството на общинската структура влиза още лидерката на младежката организация на ДПС Елис Бекова и по двама представители от селата Брезница, Лъжница, Корница, Буково, Гоце Делчев и един от местната структура на ДПС в с. Господинци.

Преизбраният партиен лидер Сайди Чолак коментира, че пред Общинския съвет и членовете на ДПС в община Гоце Делчев не стои на дневен ред въпросът Доган или Местан, а провеждането на отчетно-изборните събрания по населени места и общини, са част от решението на Централното оперативно бюро, според което до 20 март трябва да бъдат проведени всички общински конференции.

Както ИНФОМРЕЖА писа, според същото решение предстои да бъде проведена областна отчетно-изборна конференция, като конгресът на партията се очаква да бъде през април в София.

Днес бе намекнато, че областната конференция на ДПС най-вероятно ще бъде проведена в Гоце Делчев. Предположенията са, че целта е присъствие на повече делагати на нея от Гоцеделчевско, които да осигурят и преизбирането на досегашния областен председател Ведат Хюсеин.

Относно въпроса дали в общините на Неврокопския край бившият партиен лидер Лютви Местан ще срещне съидейници за новия си политически проект, всеобщото мнение е, че се очаква към него да се присъединят предимно ходжи и имами от региона, най-вече заради осигуреното от него досега дофинансиране на джамиите и служителите в тях от Турция.

 

Аджар Узунов

КОМЕНТАРИ

до07:51 - 26.01.2016
ще поживеем ще видим,тогава ще видим кой е смешен.
до гербер15:39 - 25.01.2016
Не ставай смешен, той не можа да убеди брезничани да гласуват, как ще убеди другите .
гербер14:11 - 25.01.2016
ако Сайди Чолак успее да убеди живеещите в ЖК ЮГ,Дунав и Циганската махала ДПС ще бъде първа политическа сила в общината.Запомнете това.
дпс10:39 - 25.01.2016
с това ръководство към местан няма отидат само ходжите но и много членове на дпс, и може дал и местан да имат повече гласове на едни следващи избори, те ще погребат дпс в общината

FACEBOOK