Директорката на ЦДГ „Светлина" в Рибново Рамизе Кунева развали договора за 20 000 лева с "Билдинг-компани", върна парите и напусна

Снимка: Ribnovo.com, архив

Снежана Беева е новият директор на ЦДГ "Светлина" в гърменското село Рибново. Новоназначената шефка на детското заведение, което покрай последните избори за местна власт доби скандална известност, е родом от съседното село Осиково.

Беева е назначена след освобождаването на досегашния директор Рамизе Кунева, която освен неправомерното изтегляне на 20 000 лева от сметката на детската градина, се опита самосиндикално да кадрува зад гърба на Община Гърмен, която е принципал.

Запознати коментираха, че сагата по освобождаването на Кунева е приключила с компромис от страна на общинската администрация. За да не се стига до прокурорско разследване и съдебни дела, бившата директорка Рамизе Кунева и собственикът на строителната фирма "Билдинг-компани" ЕООД - с. Дъбница - Бисер Узунов, са били принудени сами да разтрогнат сключения помежду им договор на прага на зимния сезон, в края на септември 2015 г. за ремонта на детската градина в Осиково. 

Двамата са възстановили на детското заведение и изтеглените неправомерно от Кунева 20 000 лева.

Въпросният ремонт според решение на Общинския съвет в Гърмен трябваше да бъде извършен по време на лятната ваканция с малка част от наличните 100 000 лева в сметките на ЦДГГ "Светлина" от предходния бюджетен остатък. Бившата директорка обаче категорично отказа да се съобрази с това решение и точно преди местните избори изтегли парите и сключи договор с фирмата на Бисер Узунов.

Както ИНФОМРЕЖА писа, тогава Община Гърмен сезира прокуратурата. Установено бе, че платежното искане, с което са изтеглени 20-те хиляди лева, е подписано от Кунева, което се счита за неправомерно извършена банкова транзакция. Директорката заедно със счетоводителката си Величка Ярчева изтеглила сумата, въпреки изричната заповед на кмета Минка Капитанова, с която са й били отнети правомощията да се разпорежда с финансите на забавачката.

През миналата година съветниците в Гърмен гласуваха закритото училище в Осиково да бъде ремонтирано и пригодено за ползване като филиал на школото в Рибново и ЦДГ "Светлина", като детското и учебното заведение поемат разходите за строителните дейности.

Съветниците решиха ремонтът на първия етаж от сградата да се извърши с пари от преходния излишък на ЦДГ "Светлина" в размер на около 100 000 лева, а вторият етаж да се обнови със собствени средства на училището в Рибново.

През миналата година бе обновен вторият етаж от сградата, но заради забавянето от страна на бившата директорка Рамизе Кунева, строителните дейности на първия етаж бяха блокирани.

Сега след освобождаването на Кунева и назначението на новата директорка Снежана Беева се очаква още през пролетта да започне усилен ремонт на помещенията, пригодени за ползване от най-малките жители на селото.

 

КОМЕНТАРИ

ribanec20:35 - 12.01.2016
А кога ще разследване сьпруга и за жалбите от хората срещу него и прекриваните хора на Манол Апашев които си правеха каквото си искат в общината и той ги прикриваше от законите а за баджанака му Майната които уби дете с колата и се размина без санкции и затвор даже и шофьорската книжка не му отнеха е това ако е държава...А колко дървесина открадна и продължава и няма кой да го спре даже и главния път е спира с тия трупи...А старата дама на компи от осиково му скъса к.ра до като е уреди даскалица на детската...
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK