Мименов, Кафелов, Ревански и Башев утвърдени за кандидат-кметове в сараите на Доган

Арбен Мименов и Ахмед Башев, снимка: Infomreja.bg, архив

Четири кандидатури за кандидат-кметове от ДПС на общините Сатовча, Якоруда, Белица и Гърмен бяха одобрени вчера на партийна сбирка в столицата.

Обсъждането и утвърждаването на издигнатите за пореден мандат дългогодишни управници Арбен Мименов на Сатовча и Нуредин Кафелов на Якоруда, както и на кандидатурите на Радослав Ревански за Белица и Ахмед Башев за Гърмен се е състояло на чаша турско кафе в сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, където е било събрано и цялото партийно ръководство, начело с лидера Лютви Местан.

Изненадата сред членовете и симпатизантите на партията в Пиринско е единствено кандидатурата на Радослав Ревански, който е бивш парламентарен секретар от правителството на Пламен Орешарски.

Така ДПС отказа да гласува доверие на Муса Палев, който получи най-много номинации за кандидат-кмет именно от партията на Местан. Най-вероятно Палев все още не е изтърпял наказанието си за мажоритарно участие на последните парламентарни избори.

И в момента бившият областен управите Муса Палев е независим депутат, след като бе изключен от парламентарната група на Движението за права и свободи.

Ревански е бил предпочетен от партийната централа пред другия кандидат, одобрен от Общинския съвет на ДПС - Бекир Бекир, който в момента е кмет на село Горно Краище.

За повечето членове и симпатизанти на ДПС в община Белица обаче кандидатурата на Ревански е неприемлива, а прогнозите на избирателите са, че той ще отпадне от изборната надпревара още на първи тур и на балотаж ще мерят сили Муса Палев и Хасан Илан.

За кандидатурата на Ахмед Башев в Гърменско се говори от седмици, че била договорена дни преди сватбата на дъщерята на лидера на ДПС Лютви Местан.

„Въпреки че имахме информация какво ще ни сервират нашите лидери от най-високо ниво и кой ще е предпочетеният от тях кандидат за кмет от ДПС в община Гърмен до последно се надявахме на по-разумно решение. Отново многото пари, с които се плащат постове и власт, се оказват решаващи“, коментират под сурдинка активисти на ДПС, разочаровани от избора на централата за кандидат-кмет на Гърмен.

Новината обаче зарадва масово ромите от размирния квартал „Кремиковци“, които веднага опънаха колоните и се отдадоха на веселие, въпреки че час преди това ронеха сълзи на организирания им протест и развяваха плакати „Оставка на Минка Капитанова“.

Днес в цялата община именно издигането на Ахмед Башев за кандидат-кмет от ДПС е тема № 1 сред политическите среди и сред жителите на общината.

Членовете и симпатизантите на ДПС обаче изразяват съмнение за спечелването на гърменския бастион от ДПС, като аргументите са, че срещу Ахмед Башев още в следващите дни излизат две силни кандидатури – на данъчния инспектор Галип  Мисирков, издигнат от местно сдружение, и на Минка Капитанова, която ще трябва приеме едно от няколкото предложения на коалиции.

В кметската надпревара в Гърмен се впуска и кандидатурата на ГЕРБ – Сергей Младенов.

Младенов по професия е икономист. Завършил е УНСС, като осем години е работил като финансист в общинската администрация в Гърмен.

След това е работил в НАП, а понастоящем работи в Разплащателна агенция – Благоевград.

 

Нуредин Кафелов, снимка: Infomreja.bg
Радослав Ревански, симка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Bobi00:37 - 14.09.2015
Manoleee mahai se maikati selska I bokluka dolen grozen... 16 goduni qdesg v kenefa I ne ti stigna neshtasnik...
bobi00:35 - 14.09.2015
:)
!!!17:26 - 13.09.2015
НИКОГА ПОВЕЧЕ ДПС В ОБЩИНА БЕЛИЦА ! ТОВА МНОГО СКОРО ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ В ЦЕНТРАЛАТА!!!
ribnovo14:36 - 13.09.2015
da go nahakam na Mestan na maikamu i na Dogan vinagi sym bil za DPS a sega da go duhat pak toq Manol izbraha tova kopele do koga shte ni maltretira toq feodal Manol Apashev DPS pove4e nokoga v ribnovo tqhnata maika ciganska zashtitavat ciganite v gyrmen a Manol4o ste ni ma4ka kakto si iska.

FACEBOOK