Главчев: Призовавам Радев да изпълни задълженията си по Конституция

Снимка: МС

„Предложенията за нови министри са изцяло мои”, подчерта служебният премиер

Изпълнил съм задълженията си по Конституция, дал съм своите предложения за издаване на указ. Сега на ход е президентът Радев, призовавам го и той да си изпълни задълженията по Конституция. Това заяви премиерът Димитър Главчев пред медии в Брюксел по повод предложените от него смени в състава на служебния кабинет, съобщават от правителствената информационна служба.

„Предложенията са изцяло мои“, заяви министър-председателят и подчерта, че президентът е запознат и с двете предложения за промени. Премиерът Главчев обърна внимание, че оповестяването на предложението му за смяна на външния министър се е забавило именно, защото е изчаквал комуникация с президента. Така че разговорите по промяната в състава на кабинета реално се случват доста преди дошлия призив от партийно събрание. „На което и да е партийно събрание, който и да се изкаже, не би ми оказал никакво влияние“, категоричен беше министър-председателят.

„Очаквам президентът да направи своята стъпка по Конституция, защото както казах на първото заседание на Министерския съвет - България не може да бъде в режим на изчакване“, добави още премиерът Главчев. Министър-председателят акцентира върху краткото време, оставащо до изборите на 9 юни и сериозната роля на Министерството на външните работи по тяхната организация.

„Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за смяна, тъй като не могат да работят на оборотите, които аз искам. Искам непрекъсната комуникация и бързи решения. Това се отнася за всички министри“, посочи премиерът Димитър Главчев и добави, че няма време за изчакване.

Министър-председателят изрази готовност да продължи комуникацията си с президента Румен Радев по всякакви въпроси, които се отнасят до доброто бъдеще на българските граждани. Премиерът Главчев припомни също така ангажимента, който е поел при приемането на мандата като служебен министър-председател – да не позволи България да се отклони от европейския път на развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK