На Доналд Туск му е писнало да слуша за "умората от войната в Украйна"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Той заяви, че правителството му ще поиска мобилизиране на Запада за помощ на Украйна

Новият премиер на Полша Доналд Туск заяви, че правителството му ще поиска мобилизиране на Запада за помощ на Украйна, пише Украинска правда, цитирана от "Би Би Си".

"Не мога повече да слушам политици, които говорят, че са уморени от военната ситуация в Украйна. Те казват на президента на Украйна Володимир Зеленски, че са уморени от ситуацията", се казва в публикация на речта на Туск в полския парламент.

"Но трябва да помним за какво е войната. Че украинците се борят за нещо изключително важно, че тяхната битка започна от Майдана, че те се борят да се присъединят към общността на западния свят. Те искат Украйна да бъде демократична, правова държава като западните страни. И сега се борят за това", каза Туск.

Той припомни, че тази седмица отива в Брюксел, където ще убеди съюзниците от ЕС да защитят Украйна. "Само обединен Запад може да помогне на Украйна да спечели битката за демократични ценности", добави полският премиер.

Ден преди това полският парламент възложи на лидера на партията "Гражданска платформа" и бивш ръководител на Европейския съвет Туск да създаде ново правителство. Той вече е оглавявал полското правителство от 2007-2014 г. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK