Гергана Муротова "води" сесията на ОбС на 28-и май

Снимка: ОбС

Сесията ще се проведе с дневен ред от 45 точки

Гергана Муртова сяда на председателкия пост на ОбС-Благоевград. Муртова е заместник-председател на ОбС в ресора "Образование, култура и вероизповедания и Жалби и контрол изпълнението на решенията на ОбС и мониторинг на обществените и възбагателни поръчки."

На 28-и май е назначена първата сесия с временно изпълняващия длъжността председател, след като бившият такъв – Андон Тодоров обяви, че напуска поста си на ръководител и общински съветник, за да се включи в битката за кметския пост като независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ.

Муртова е общинска съветничка от местната формация на ЕНП.

Сесията ще се проведе с дневен ред от 45 точки, от които първите 6 са за:

1 и 2. Питане от Кирил Илиев, общински съветник от групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет Благоевград.

3. Предложение относно кандидатстване за финансиране на проект за насърчаване използването на електрически превозни средства пред Национален Доверителен Екофонд /НДЕФ/ по схема за насърчаване използването на електрически превозни средства в рамките на Инвестиционна програма за климата /ИПК/.

4.  Предложение относно определяне състава на одитния комитет на Община Благоевград.

5. Предложение относно отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи.

6. Предложение относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.

Останалите точки са в компетенциите на Комисията по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране, Комисията по развитие на селските райони, земеделие и горско стопанство и Комисията по устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология и транспорт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK