Пуснаха под домашен арест кюстендилеца, наръгал двама пред дискотека

Снимка: Infomreja.bg

Пострадалият и неговата компания са провокирали с обида за външния вид обвиняемия

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Домашен арест“ по отношение на В. Ц. / на 37 г., от гр. Кюстендил /.

Той е привлечен от Районна прокуратура – Кюстендил като обвиняем за това, че на 03.12.2023 г., на обществено място – кръстовището образувано от улиците „Неофит Рилски“ и „Хан Крум“ в гр. Кюстендил, е нанесъл прободни рани в областта на тялото на мъж, като му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в наранявания, които проникват в гръдната кухина / престъпление по чл. 129, ал.2, във вр. с ал1 от НК.

Съдът остави без уважение искането на Районна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Защитата пледира за по- лека мярка – „Подписка“, съобщават от пресцентъра на съда.

От доказателствата събрани на този ранен етап от разследването може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е намушкал с нож пострадалия.

По делото няма надлежни медицински документи за нанесените телесни повреди, като вида им се описва само от свидетелите по делото. Има данни, че пострадалият и неговата компания са провокирали с обида за външния вид обвиняемия.

В. Ц. не е осъждан към момента на престъплението. Предвид високата степен на обществена опасност на деянието, а именно използването на нож, с който е нанесена телесна повреда в област с жизненоважни органи и за да се гарантира явяването му пред съда, както  и да се ограничи възможността да извърши друго престъпление или да се укрие, съдът счита, че най-адекватната мярка за неотклонение е „Домашен арест“, като допуска контролирането й чрез средствата за електронно наблюдение.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, при инцидента е пострадало още едно момче. Той също е имал няколко порезни рани, нанесени от 37-годишния мъж. Негово състояние е стабилно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK