Георги Милков представи книгата си „Истории от ръчния багаж“ в Благоевград

Снимки: ГЕРБ

За първите 100 души имаше и специална изненада – книгата бе подарък

Журналистът Георги Милков представи книгата си „Истории от ръчния багаж“ пред препълнената зала в Регионална библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. Повече от час той разказваше за своите преживявания, за случки от своята кариера, какво е да си военен кореспондент и да попаднеш в едни от най-тежките конфликти в наши дни.

Авторът гостува в Благоевград по покана на евродепутата и областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков. За първите 100 души имаше и специална изненада – книгата бе подарък. По традиция, след края на официалната част, всички желаещи можеха да поговорят с автора в неформална обстановка и да получат автограф от него.

Георги Милков е роден на 8 март 1973 г. във Видин. Завършва СУ "Св. Климент Охридски“. През 1994 г. още като студент във Факултета по журналистика и масови комуникации започва работа във вестник "24 часа“.

Първото му пътуване до Близкия изток е още през 1995 г. – първо в Израел, а след това в Ирак. През 2000 г. заминава като специален пратеник в Либия заради случая с българските медицински сестри, обвинени за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН.

Работи по казуса до самия му край през 2007 г. Междувременно е военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK