Сняг, непочистени пътища, задръствания, мръзнещи щъркели - ден след посрещането на пролетта

Снимка: Infomreja.bg

Обилен снеговалеж, непочистени пътища и задръствания се оказват истинско предизвикателство за шофьорите само ден след посрещането на пролетта.

Синоптиците познаха и пейзажът в почти цялата страна се оцвети в бяло. 

Най-интензивен е снеговалежът в Западна България. В областите Благоевград и Кюстендил снежната покривка надхвърля 5 сантиметра. Валежите продължават и в момента, а според прогнозите зимната обстановка ще продължи до неделя.

Сложна е ситуацията по пътищата. Тази сутрин на много места настилките не бяха разчистени. Такава бе картината на главен път Е-79 край Благоевград, както и на магистрала "Струма" между Благоевград и Дупница. 

Непочистен е и пътят Дупница - Кюстендил, където няколко товарни автомобила аварираха и образуваха огромни колони. Наложи се и намесата на пътни полицаи, които да регулират движението.

Както ИНФОМРЕЖА писа, катастрофа между джип и ТИР затвори главен път Е-79 при кочериновския квартал „Левски“. БМВ с кюстендилска регистрация се е врязало в задната част на ремаркето на камион „ДАФ“.

Пътният инцидент е станал около 7.45 часа. Цяло чудо е, че няма пострадали.

На магистрала "Струма" при разклона за Бобов дол пък лек автомобил излезе от платното и акостира в крайпътна канавка.

От АПИ съветват шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

Преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Велинград - Якоруда е преустановено за снегопочистване.

Заради ниските температури вече бедстват не само щъркелите в Силистренско, но и тези в Югозапада. Сгушени, красивите птици мръзнат в гнездата си, покрити със сняг.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za