Мъж нападна 91-годишния си баща в Сопот

Снимка: iStock

Заплашил сестра си с убийство

Мъж е задържан и обвинен за закана с убийство към сестра си и за нанасяне на телесна повреда на 91-годишния си баща. Това съобщи Района прокуратура-Пловдив.

50-годишният Н.Б. е привлечен като обвиняем за това, че на 16 март в град Сопот е причинил на баща си телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, ръката, счупване на носни кости и повърхностни рани по дланта, като деянието е извършено в условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал.1 т.5, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Н.Б. е обвинен и за това, че на 10 март се заканил с убийство на сестра си - престъпление по чл. 144, ал. 3, т.1 и т. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 16 март Н.Б. се прибрал в дома си след употреба на алкохол. Той проявил агресия спрямо 91-годишния си баща. Н.Б. го ударил в областта на главата, като му счупил носни кости и го наранил с вилица по ръката. Близки на 91-годишния мъж успели да го изведат от дома му и се обадили в полицията. Пострадалият е бил откаран и прегледан в болница.  Установено е още, че при битов скандал на 10 март Н.Б. се заканил с убийство и на сестра си.   

Мъжът е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а днес съдът е решил обвиняемият да остане за постоянно в ареста.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK