Втори неуспешен опит на съда за начало на делото "Дебора"

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е поискал да бъде променена и мярката му

Причината за днешното отлагане на процеса е отсъствието на двамата адвокати на Георги Георгиев. Единият е болен, а вторият – служебният адвокат, е представил служебна бележка, че има съдебен процес в съда в Стара Загора. 

Защитата на Дебора определи това като опит за протакане на процеса и поиска да бъде назначен служебен адвокат на Георгиев, но съдът отказа. Обвиняемият е поискал да бъде променена и мярката му, но това не може да бъде решето, защото отсъства неговата защита, пише Нова тв.

Дебора Михайлова също присъства на делото, но запази мълчание. Срещу подсъдимия Георги Георгиев са повдигнати три обвинения. Едното е за причинена по особено жесток начин многостепенна телесна повреда, другото – за принуда и третото за закана с убийство.

Случаят на Дебора нашумя миналото лято, когато стана ясно, че на момичето са правени 400 шева върху рани, нанесени с макетен нож. Обвинен за нападението е Георгиев, като според прокуратурата той също така остригал косата на Михайлова против волята ѝ и я е заплашвал с убийство. След като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод, делото беше изпратено в Пловдив от ВКС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK