Вучич: Няма да въвеждаме санкции срещу Русия въпреки силния западен натиск

Снимка: Инстаграм

"Би било несправедливо да се постъпи така с приятелския руски народ", обясни той

Сърбия възнамерява да запази независимата си политика по отношение на отказа от въвеждане на санкции срещу Русия въпреки силния натиск на Запада. Това заяви сръбският държавен глава в интервю на ТАСС Андрей Кондрашов, предаде БТА.

"Когато конфликтът в Украйна започна, аз казах, че не знам как ще се развият събитията. Тогава решихме на държавно равнище да осъдим конфликта, както и всички останали, но посочихме, че нашата позиция е да не въвеждаме санкции (срещу Руската федерация). Ние казахме, че знаем какво е да бъдат въведени санкции срещу вас. Става въпрос за приятелски народ и би било несправедливо да се постъпи така с руския народ", обясни Вучич.

Той отбеляза, че Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела санкции срещу Русия към момента. По думите му на всички събития на международно равнище, в които участва Сърбия, основната тема е санкциите срещу Русия.

„Минаха точно две години (от началото на военния конфликт - бел.ред). (…) Имате много приятели в Европа, но всички те въведоха санкции срещу Русия. Единствената страна, която не въведе санкции, е малката Сърбия “, посочи Вучич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK