Пеевски: Постът на външния министър не е препъникамък за ротацията

Снимка: ДПС

Той бе гост на Деветата национална конференция на младежкото ДПС

Нашите младежи трябва да се подготвят да управляват България. Ние имаме уникални кадри. И работим за да развиваме нашата младежка организация, със сигурност те ще участват сериозно в управлението на България. Така председателят на ПГ на ДПС коментира работата на IX отчетно-изборна конференция на младежкото ДПС, на която бе гост.

Очакванията за Националната конференция на ДПС е да приключим тази работа и да започнем да се стягаме за избори. Спечелване на изборите! Това е нашата заявка, отговори Пеевски на журналистите, отразяващи младежкия форум.

Постът на министър на външните работи не е препъни камък за ротацията, аз не мога да разбера къде е проблемът. Просто трябва да се изпълни договорката. Г-н Денков да си отиде в образователното министерство, а ГЕРБ  да решат  кой иска да бъде в МВнР. А не да се настоява, че трябва да се настани във външно и  затова да бутнем държавата. Има си изключително добро място, той е изключително добър образователен министър и ДПС ще подкрепи академик Денков да бъде образователен министър, каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод темата за ротацията в правителството.

ПП-ДБ и ГЕРБ са две големи партии. Те трябва да бъдат сериозни и отговорни към България. Шегичките трябва да спрат. Надиграването трябва да спре. Аз разговарях с колегите и им казах : каквото партиите са си играли, са си играли за  чисто партийния си интерес. Това трябва да спре, повтори Пеевски.

Трябва да си казваме всичко и трябва да управляваме стабилно България.  Имаме изключително стабилен парламент – евроатлантически.  Имаме стабилно правителство. Не може заради щенията на някой,  да му намерим уютно, топло кресло, защото някой е решил тази стабилност да се поставя под въпрос, настоя Делян Пеевски.

ПП-ДБ не трябва да правят никакви крачки, достатъчно е всичко да се изпълни както е. В момента зависи от ПП-ДБ.  Ако си изпълнят написаното ще има само европейски избори, ако не си изпълнят, вече г-н Борисов и ГЕРБ да решават, коментира председателят на ПГ на ДПС.

Виждам, че в медиите ПП-ДБ се опитват да ги изопачат, няма никаква претенция от ГЕРБ да вземе министерството. Това министерство е на ГЕРБ и ГЕРБ могат да решат какво да се случи. Тук е непрекомерното желание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Те ако вземат още едно министерство са взели всичко. Какъв е смисълът от тази ротация?! Тя е безсмислена, напомни Делян Пеевски.

Чух много ясно техния мотив, че в момента Бойко Борисов е председател на външната комисия в парламента и ГЕРБ имат външен министър. Те и в момента го имат. Защо не ги чухме 9 месеца, когато имаха и те цялата власт в лицето на премиера и на всички министерства. Никой не ги чу? Изведнъж те се събудиха точно преди ротацията и казаха, ама защо Борисов е шеф на външна комисия, Мария Габриел е на външно министерство. Защо днес го забелязаха, запита председателят на ПГ на ДПС.

В тази ситуация е добре да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министерства трябва да има. В този аспект г-н Борисов направи  огромна отстъпка – каза минимални корекции, каза Пеевски.

ГЕРБ нямат никакви претенции, а те (ПП-ДБ) претендират да вземат и едничкото малко министерство на ГЕРБ. Това не може да е причината да бъде бутната държавата, да бъде тласната към предсрочни избори, отново към служебните кабинети. Това не е нормално. Колегите просто трябва да си изпълнят договорката и да вървим напред, заключи председателят на ПГ на ДПС, цитиран от пресцентъра на партията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK