АПИ наказва изпълнителя на ремонт в Хаинбоаз за изхвърлен край пътя асфалт

Снимка: АПИ

Сезирана е Регионалната инспекция по околната среда и водите

За изхвърляне на изрязан асфалт край пътя при ремонт в северната част на Прохода на Републиката (Хаинбоаз - б.р.) съобщават bTV и БНР. Случката е от преди дни. За нарушението става ясно от кадри, публикувани в социалните мрежи.

Работници са заснети да изсипват фрезован асфалт извън предпазните огради край пътя в района на великотърновското село Мишеморков хан в посока Гурково, област Стара Загора.

Сезирана е Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Според експертите няма опасност за околната среда.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) информират, че техническият ръководител на обекта е наказан. Той обяснил, че работниците са рязали асфалта напречно и нямало място самосвал. Освен това по време на ремонта трафикът бил спрян и решили да изхвърлят материала край пътя, за да пуснат по-бързо колите.

От фирмата изпълнител на ремонта коментират, че грешката е допусната от техническия ръководител. Тя обаче ще бъде санкционирана от АПИ, като през следващата седмица ще бъдат определени видът и размерът на санкцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//