МОСВ обяви три нови защитени местности

Снимка: МОСВ

Заповедите въвеждат забрана за дейности, които могат да доведат до унищожаване на видовете

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов издаде заповеди за обявяване на три защитени територии в категорията Защитена местност - „Язовир Мрамор“ в землището на село Мрамор, район Връбница, Столична община, „Находище на Вагеницова метличина – Вълча поляна” в землището на село Вълча поляна, община Елхово, област Ямбол и „Манастирска стълба“ в землищата на град Велико Търново, село Самоводене, община Велико Търново, и село Първомайци, община Горна Оряховица, област Велико Търново.

Новите защитени местности се обявяват на основание чл. 39 от Закона за защитените територии, съобщават от Министерство на околнат асреда и водите.

Заповедите въвеждат забрана за дейности, които могат да доведат до унищожаване на видовете – предмет на опазване, и местообитанията им като промяна в предназначението и начина на трайно ползване на земята; строителство и други дейности, водещи до промяна на ландшафта; търсене, проучване и добив на подземни богатства; въвеждане на неместни и чужди растителни и животински видове и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK