В ареста остават двама чужденци, опитали да преминат незаконно границата ни

Снимка: Infomreja.bg

А. Д. и К. Б. притежават регистрационна карта на чужденец

Районната прокуратура в Кюстендил взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на двама граждани на Тунис.

Те са привлечени от прокуратурата в качеството им на обвиняеми, за това че на 26.01.2024 г., в землището на село Каменичка Скакавица при границата ни с Република Северна Македония, са направили опит да излязат от страната ни.

Съдът счита, че са налице кумулативно предвидените предпоставки по чл. 63 от НПК. От всички събрани от досъдебното производство доказателства, включително и обясненията на обвиняемите е видно, че е налице опит, останал недовършен за преминаване на границата, за което престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от три до шест години и глоба от 1000 – 5000 лв. Фактът, че същите са граждани на Тунис, влезли незаконно на територията на Република България, настанени в институция за бежанци и отправили се с намерение да преминат незаконно държавната граница в посока Западна Европа, обуславят извод на съда, че е налице и втората предпоставка, а именно реална опасност да се укрият или извършат друго престъпление, съобщават от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK