Ще доведат ли новите избори проблеми за "проблемните общини" като Благоевград?

Снимка: Infomreja.bg

Разклащането на "главата" води до болки в "тялото"

Местната власт е по-стабилна от националната. 

Това е констатацията на председателя на Общинския съвет в Благоевград – Радослав Тасков, който коментира последните политически събития в страната.

Вече е ясно, че изборите чукат на вратата след като трите връчени от президента мандата на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ИТН са нереалзиирани.

Остава изборът пред Радев кой да е служебен премиер, а той също няма да е лесен и е ограничен, както стана ясно след оставката на заместника на Диана Ковачева.

Местната власт не само в Благоевград е притеснена дали ще реализира проекти, които зависят от държавното финансиране.

През изминалите месеци буквално от различни министерства потекоха пари към Общините за ремонти на сгради, улици, изграждане на детски градини, училища, нови пътища. За Югозапада има и много важна вест – обявена е обществена поръчка за проектиране на магистрала „Струма“ през Дефилето, което означава, че един дълго чакан проект, който ще осигурява свързаност между Румъния и Гърция в Западна България, стартира.

Редом с Кресненското дефиле обаче трябва да бъде завършен и пътят Ботевград – Мездра.

Но защо местната власт в Благоевград е притеснена. Както стана ясно – недобро е финансовото състояние на Общината, а проекти като „Развитие на регионите“ са от съществена значимост дали животът в общината с най-ниски доходи ще стане по-добър.

Радослав Тасков заяви, че до 9 май – Деня не Европа, Общината ни трябва да е представила проекти, които до края на годината ще разберем дали се класират. И още едно „ако“ – ако отговорът е „да“, то към Благоевград идват 85 млн. лв.

„Надявах се да не влезнем в кръга от избори, надявах се ротацията да се осъществи. 9 месеца имаше стабилност и Общините работеха спокойно. И сега се надявам за всички проекти и финансиране служебният кабинет да не е пречка, защото очевидно изборите са неизбежни“.

Според Тасков колкото по-бързо бъде избран редовен кабинет, толкова по-безболезнено Общини с финансови проблеми ще могат да работят.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK