Министър Лиляна Павлова: Председателството на ЕС има уникалния шанс да ни обедини!

Снимки: Infomreja.bg

НЧ „Братство“ бе домакин на информационна среща, насочена към представяне на Председателството на България в Съвета на Европа от 2018 година. Специален гост бе министърът на Председателството Лиляна Павлова, присъстваха още народният представител от ПП ГЕРБ Кирил Калфин, областният управител Виктор Янев, кметът на Кюстендил Петър Паунов, преседателят на ОбС – Кюстендил, Михаела Крумова.

Председателят на НЧ „Братство“, Иван Андонов, подари на Лиляна Павлова сувенири от Кюстендил и региона и българска шевица от Кюстендилския край. Срещата започна с откриване на изложба от детски рисунки и информационни табла, посветени на Европейския ден на езиците – 26-и септември.

„Подготвяйки се за Българското председателство беше важно за нас на направим дискусия по места и общини за това какви са приоритетите и какво интересува хората. Днес даваме старт на регионалните дебати и обсъждания и го правим именно в Кюстендил.

За нас обратната връзка по места е важна“, обясни Лиляна Павлова и уточни, че Кюстендилска област и по-специално Рилският манастир ще са част от културната програма по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

По думите й до 10-и октомври се набират доброволци, млади хора, които знаят езици и желаят да се включат в организационно – логистичната част от председателството.

„Българският език ще бъде официален по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Именно, за да запазим традицията, да се чува българската реч, да се превежда на български език, всички документи, регламенти и закони, всички дебати ще ги има задължително на български език. ”, каза Лиляна Павлова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK