Директорът на ОУ „Юрий Гагарин" - Сливен, Галя Илиева: Честит патронен празник!

Снимка: Infomreja.bg

На 12.4.1961 г. Юрий Гагарин става първият човек, полетял и стъпил в Космоса с ракетата „Восток”

Уважаеми българи, скъпи съграждани и колеги,

В деня, в който Юрий Алексеевич Гагарин извърши своя героичен подвиг и възхити света, много училища, детски градини и учреждения в България приеха неговото име за свой патрон и успяха през превратностите на времето за запазят името му. И нашето училище е едно от тях. 

На 12.4.1961 г. Юрий Гагарин става първият човек, полетял и стъпил в Космоса с ракетата „Восток”. Той излита от космодрума в Байконур и съвсем успешно се приземява в Саратов в Енгелский район. Целият свят притаява дъх, за да разбере какво ще се случи с това чудо, след този уникален и рискован полет.

Аплодисментите за този успех не закъсняват и Гагарин ги получава за развитието на науката и космонавтиката. След полета той започва да посещава различни, за да разкаже за това как се е чувствал там горе, близко до звездите.

В същата 1961 г. летецът космонавт посещава и много градове в България. Тогава той споделя, че целият му живот изглежда като един прекрасен миг след този вълнуващ полет.

Вече 63 г. изминаха от този героизъм, благодарение на високия технически прогрес, и ние всички на тази дата празнуваме и разнасяме неговата световна слава.

Затова в нашето училище ние работим усърдно за обучението и възпитанието на нашите ученици и работим по няколко  различни проекта, които ни обединяват заедно не само в изкуствата и спорта, но и развиват нашите таланти и ежедневно нашият висококвалифициран учителски екип изгражда отговорни условия за съхранение, изграждане и утвърждаване на културните ценности на нашите ученици.

Честит патронен празник на всички!

 

Галя Илиева

Директор на ОУ „Юрий Гагарин” - гр. Сливен

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK