Наградиха с грамоти и аплодисменти шампионите от "Фолкън" в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Те прославиха цялата страна!

Спортистите от Благоевград, които прославиха не само общината, но и цяла България, бяха наградени на тържествена церемония преди началото на редовното заседание на Общинския съвет.

Убеден съм, че няма човек, който не да не е чул за постиженията на националния ни отбор по таекуондо. Горд съм, че сред тях са и от клуб „Фолкън“. От трибуната на ОбС, ви приканвам за аплодисменти, заяви председателят на Съвета – Радослав Тасков.

Заместник-кметът по култура и спорт, Станислав Кимчев каза: За първи път се изказвам от тази трибуна и се радвам, че е по този повод. За краткото време, за което отговарям за културата и спорта, имах възможност да се запозная лично с част от състезателите и ръководството на клуба. Горд съм, че високото спортно майсторство върви с високи човешки качества, задължителни за едни настоящи и бъдещи шампиони. Поклон и благодарности, момчета и момичета от „Фолкън“. Браво!

На сцената излязоха спортистите, който вдигнаха на крака всички присъстващи в зала. Аплодисментите не стихнаха до самия край на церемонията.

Кметът Методи Байкушев се обърна към шампионите: Скъпи спортисти! Не знам дали си даваме сметка както значи спортистите от един уж обикновен град да се хегемон в един спорт. Това е изключително като постижение и се дължи на общността около клуба. Общност, която споделя не само огромното трудолюбие, а и ценности, приятелство, любов, чест, гордост и постига страхотни успехи и ни кара да бъдем горди. Успехът е изцяло ваш, а за нас остава радостта. Поздравявам ви от сърце, благодаря ви, че прославяте града ни. Пожелавам ви спортни успехи и в живота – да имате добри дела, да сте добри граждани, да давате добър пример, да сте трудолюбиви, да помагате на ближните. Това сме виждали от вашия клуб, надяваме се да го запазите.

Наградени от кмета бяха: Любомир Бакалски, Кирил Илиев, Николай Петков, Никола Николов, Дани Велев, Антоно Горелков, Любомир Дракалийски, Рами Шао.

Радослав Тасков връчи грамоти на: Деан Вълев, Драгомир Паланкалиев, Александър Михайлов, Никоалй Ангелов, Кристиян Рамчов, Георги Ридарски.

Благовест Стоицов, председател на комисията по спорт, награди: Нели Тодорова и Хана Кошутарска.

Ядрото на националния ни отбор, който направи да сме трети по класиране в Европа, е тук и ние сме горди, заяви Кимчев. Кметът връчи плакет на старши треньора на клуба Тодор Козудеров.

Снимка: ОбС

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//