С поклон пред лесовъда Йордан Митрев започна Седмицата на гората в Кюстендил

Снимки: ОА - Кюстендил

Седмица на гората продължава с разнообразни инициативи, които ще се проведат на територията на цялата област Кюстендил

С поклон пред дейността на лесовъда Йордан Митрев започна отбелязването на Седмицата на гората в Кюстендил. За поредна година се отбелязва традиционният празник на лесовъдската колегия и многобройните служители и работници в горите.

Пред паметника на Йордан Митрев в лесопарк „Хисарлъка“ се събраха областният управител инж. Александър Пандурски и неговият заместник Мария Зарева, кметът инж. Огнян Атанасов и неговият заместник Кристиян Иванчов, председателят на ОбС Димитър Велинов и съветници, директорът на Регионална дирекция по горите – Кюстендил инж. Здравчо Тодоров, представители на Държавно горско стопанство „Кюстендил“, Държавно ловно стопанство „Осогово“ и Държавно горско стопанство „Невестино“.

В своята реч областният управител инж. Пандурски благодари на лесовъдите, че опазват богатството на нашата страна и се грижат за горите. “Бъдете все така отговорни и силни, за да продължите да се справяте с трудните задачи пред вас. Гората е нашият дом, нашите бели дробове - благодаря ви, че се грижите за нея, че се грижите за нас!”, заяви областният управител на Кюстендил.

Инж. Здравчо Тодоров приветства дошлите на събитието и пожела Седмицата на гората да донесе на всички сили и енергия, за да се справят с предизвикателствата и да гонят своите цели. Той покани всички присъстващи да се включат в активното залесяване на 5 април в Кюстендил. Инж. Тодоров припомни и едно мото: “Гората е живот и обща отговорност. Нека да осмислим това нещо.”

Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов призова да съхраняваме богатството за бъдещите поколения. “Ние сме призвани да защитим тази гора, за да остане тя в автентичния й вид”, посочи Атанасов.

Седмица на гората продължава с разнообразни инициативи, които ще се проведат на територията на цялата област Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK