НПГ-Гоце Делчев отново с педагогически съветник след закрития щат от Мигдин

С огромна кошница с цветя учителите от НПГ "Димитър Талев" посрещнаха новия си директор Мария Георгиева, снимка: infomreja.bg

Закритият щат за педагогически съветник в НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев от бившия директор, за да стане по-лесно отстраняването на Мария Георгиева, която наследи Благой Мигдин на шефския пост, вече е възстановен.

Новоназначеният педагогически съветник в Неврокопската професионална гимназия е Мариана Гюрова, научи ИНФОМРЕЖА.

Директорът на гимназията Мария Георгиева, която дни преди началото на настоящата учебна година бе отстранена поради съкращаване на щата, потвърди информацията и заяви, че е недопустимо училище като НПГ снад 700 ученици в тийнейджърска възраст да бъде оставено без педагогически съветник.

Затова преди няколко месеца свободното място е било обявено в Бюрото по труда в Гоце Делчев и за него са подали документи петима кандидати. 

За позицията са кандидатствали трима бивши военни със завършен курс по психология, възрастна учителка и Мариана Гюрова. 

Гюрова е била предпочетена заради няколкогодишния й стаж като педагогически съветник в друга гимназия в Гоце Делчев. Тя е работела и като учител в НПГ "Димитър Талев", поясни Мария Георгиева. 

Директорът уточни, че Гюрова не е била безработна, а е напуснала работата си, която не е била по нейната специалност, за да заеме овакантеното място на педагогически съветник.

Въпросите на ИНФОМРЕЖА към Мария Георгиева са по повод многобройните коментари, че назачението на Гюрова е политическо, тъй като тя е съпруга на бившия горски директор Тодор Гюров.

Според твърденията Гюрова получила назначението с протекциите на ГЕРБ и в частност на депутата Георги Андонов като компенсация към Гюров, който въпреки настойчивото желание на ГЕРБ не бе възстановен на шефския стол в ДГС - Гърмен.

Мария Георгиева опроверга слуховете, като категорично заяви, че от всички явили се кандидати с най-добри характеристики и опит по специалността била именно съпругата на ексгорския директор Тодор Гюров.

 

КОМЕНТАРИ

zapoznat00:08 - 23.02.2015
Nai dostoiniq za shefskoto mqsto na ukv-to se kazva Angel Jivkov.Toi trqbva da e derektor.Takiva kachestva ima,deto nikoi drug gi nqma,razbrahte li.Davai Acho,s teb sme.Ti she si derektor,ne Kolio Djingarov.
до Краси Терзиева15:43 - 20.02.2015
Г-жо Терзиева,по времето на БСП и ДПС какви недоразумения се назначаваха,вие защо мълчахте,защо бяхте сляпа? Гледате си само интереса,нали?
запознат15:25 - 20.02.2015
Само гюрата и чолака не и дават дърва без пари и затова ги плюе авторката.Хубаво е полицията да е подхване за журналистически рекет
мигдина15:06 - 20.02.2015
Авторката на статията сама си пише и коментарите.Много непочтенно същество е,но всички си я знаем.

FACEBOOK