Евродепутатът Андрей Новаков изнесе лекция в ЮЗУ

Снимки: ГЕРБ

Научният форум бе открит от декана на факултета проф. д-р Габриела Белова

Пред препълнена зала в Първи учебен корпус на Югозападния университет „Неофит Рилски“ членът на Европейския парламент Андрей Новаков изнесе лекция на тема „Бъдещето на ЕС между зеления пакт, реиндустриализацията, сигурността и опазването на околната среда“. Публичната лекция е организирана в рамките на вътрешноуниверситетския проект „Теоретико-практически проучвания за повишаване на научноизследователския капацитет в областта на опазването на околната среда и екологичното право“, спечелен от екип от Правно-историческия факултет (ПИФ).

Проф. Белова приветства участниците и гостите и представи основни моменти от биографията на г-н Новаков, който е възпитаник на Югозападния университет.

Сред официалните гости на събитието бяха началникът на сектор „Контрол и правоприлагане“ – Благоевград в НТУ към АПИ Красимир Чакъров, деканът на Философския факултет проф. д.н. Валентина Миленкова, заместник-деканите  на ПИФ доц. д-р Диана Иванова и доц. д-р Николай Попов, ръководители на катедри, преподаватели, студенти и докторанти.

Евродепутатът започна лекцията си с благодарности към ръководството за отправената покана и подчерта, че е привилегия да говори за управление пред хора, преподавали му „Теория на управлението“. „Тук е мястото, където получих най-много знания и умения, които ми помогнаха да се справя в живота си занапред“, каза още той.

По време на лекцията се разгъна ползотворна дискусия, в рамките на която студентите отправиха въпроси, свързани с политиката на Европейския съюз за опазване на стабилността и сигурността, демографската криза, Зелената сделка. Андрей Новаков коментира и други актуални теми, свързани с миграцията и Дъблинския регламент, ядрената енергетика, предстоящите избори за Европейски парламент. В края на събитието той благодари на студентите за активността и им пожела да бъдат следващите посланици в Европейския парламент от Югозападния университет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK